NaslovnaVestiA u Skupštini Đilas,Đilas,Đilas, a njega tamo nema

A u Skupštini Đilas,Đilas,Đilas, a njega tamo nema

Ko, šta – Đilas… Od koga, od čega – Đilasa, Kome, čemu – Đilasu… I tako do lokativa… Tako ovih dana izgledaju skupštinski padeži projektovani od strane egzotičnih poslanika SNS. Da li imaju neke dnevnice, da li ih plaćaju po izgovorenoj reči prezimena predsednika Stranke slobode i pravde ili je samo u pitanju nešto čime bi trebalo da se pozabave psiholozi i ostala stručna lica, još nije utvrđeno. U svakom slučaju, „Đilas“ je danima najviše izgovarana reč u parlamentu. A njega u parlamentu nema… NEMA! A očigledno im nedostaje.

 

Do sada smo viđali svakakve situacije u istoriji srpskog i jugoslovenskog parlamentarizma. Dešavalo se da poslanici sa svojim protivnicima preteraju u raspravi, da njihovo izlaganje uveliko izađe iz granica pristojnosti, a svedoci smo bili i fizičkih obračuna u skupštinskoj sali.

No, ove jeseni Gospodnje 2020. prvi put smo videli da poslanici jednoglasno na svaka dva minuta pominju čoveka koji uopšte nije tu.

Jeste im politički protivnik, jeste lider opozicije, ali reč je o osobi koja se ne nalazi u parlamentu, nije poslanik, niti je po bilo kojoj dužnosti fizički prisutan u Skupštini.

I danas, po ko zna koji dan zaredom, svaki poslanik SNS u desetominutnom izlaganju u proseku – 50 puta pomene ime Dragana Đilasa.

Dragan Đilas, FOTO: Direktno.rsDragan Đilas, FOTO: Direktno.rs

Osim što je svakodnevno čerečen preko prorežimskih tabloida, što ga po zadatku napadaju stranački aktivisti, takozvani botovi, zatim članovi Vlade, satanizacija Dragana Đilasa podignuta je na znatno viši nivo – praćenjem od strane BIA i objavljivanjem fotografija sa kim pije kafu; pisanja svakakvih koještarija na račun članova njegove porodice; obraćanjem poslanika SNS (zar drugih, pak, ima u Skupštini?) čoveku koji je bojkotovao takozvane izbore u junu.

Očigledno je da se radi o partijskim vojnicima, poslušnicima i „evet-efendijama“ koji su za dosadašnje partijske zasluge i divljenje vođi dobili mesto u parlamentu, ali će morati da ga opravdaju u međusobnom takmičenju ko će više, brže, jače i bolje da spomene Đilasa u negativnom kontekstu.

Samim tim, osim sedam padeža u Srpskom jeziku, odnedavno su osnovani i padeži u skupštinskom obraćanju: 1. Nominativ (Ko, šta – Đilas); 2. Genitiv (Od koga, od čega – Đilasa), 3. Dativ (Kome, čemu – Đilasu), 4. Akuzativ (Koga, šta – Đilasa), 5. Vokativ (Hej – Đilase), 6. Instrumental (S kim, s čim – Sa Đilasom (i Šolakom, podrazumeva se), 7. Lokativ (O kome, o čemu – O Đilasu).

Crtaju mete i nezavisnim novinarima

Osim satanizacije opozicionih političara, neretko se prešaltaju i na nezavisne novinare i medije. Tako je poslanica SNS na sednici Skupštine nazvala televiziju N1 i Nova S „antisrpskim medijima“, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

– Ovim nezavisnim medijima – N1 i Nova S, antisrpskim medijima, nema tu trunke nezavisnosti. Njih može opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik i strani plaćenik”, rekla je poslanica naprednjaka – kazala je jedna od poslanica i „ukrasila“ atmosferu u parlamentu koja liči na devedesete godine u vreme režima Slobodana Miloševića i onih koji su sedeli u tadašnjoj Vladi.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести