NaslovnaVestiAKTIVISTI IZVUKLI IZ LINGLONGA UZBUNJIVAČA - Sprečavalo ih obezbeđenje

AKTIVISTI IZVUKLI IZ LINGLONGA UZBUNJIVAČA – Sprečavalo ih obezbeđenje

Zrenjaninski aktivisti oko podneva su iz kruga fabrike „Linglong“ u kojem su smešteni vijetnamski radnici izveli jednog od zaposlenih koji je zbog izjava koje je davao medijima dobio otkaz, javlja sa lica mesta reporterka Nova.rs.

Prema rečima aktivista, njemu uprava u prvi mah nije dala pasoš – zbog čega ne može da napusti Srbiju.

Aktivisti su došli automobilom po njega, uspeli da smeste radnika u kola, ali je privatno obezbeđenje – angažovano isključivo da čuva barake gde su smešteni radnici – opkolilo aktiviste, selo na haubu automobila zabranjujući da ga izvezu. Uz to, jedan od njih je vikao: „Nemate vi prava da izvodite ikog iz fabrike“.

Situacija je bila na ivici incidenta, jer su istovremeno iz baraka izleteli i ostali radnici iz Vijetnama, koji su fizičkom snagom odgurali radnike obezbeđenja i držali ih dok automobil sa njihovim kolegom nije izašao iz kruga fabrike. Oni su se trenutno uputili do advokata sa kojim će otići u policiju – da pokušaju da vrate pasoš ovom uzbunjivaču, javlja Nova.rs.

Podsećamo, turbulencije u krugu fabrike guma u Zrenjaninu počele su pre pet dana, nakon što je N1 objavio snimke iz kampa u kome su smešteni vijetnamski radnici. Ministarstvo za rad poslalo je inspekciju na gradilište Linglonga, a organizacija Astra, koja je i podnela prijavu za potencijalnu trgovinu ljudima s ciljem radne eksploatacije, traži hitnu reakciju svih nadležnih.

Sinoć je, međutim, došlo do novog razvoja situacije, u kojoj je blokirana ekipa novinara i snimatelja N1 koja je završila snimanje ispred baraka u kojima su smešteni radnici iz Vijetnama. Na izlasku iz industrijske zone Zrenjanin jugoistok, nepoznata osoba na nekoliko minuta automobilom je blokirala prolaz ekipi.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести