Aktivizam mladih SSP Kragujevac daje rezultate

0
105

Kao predstavnik Mladih Stranke slobode i pravde, želeo bih da pozdravim formiranje Saveta Mladih grada Kragujevca. Kako možemo videti, na red je došao i Lokalni akcioni plan za mlade na koji sam i ranije ukazivao. Ono što se može zaključiti da grad ipak usvaja naše kritike. Pozdravljam sugestije Mladih SSP koje ste do sada usvojili kao i one koje ćete tek usvojiti.

Ono što u meni budi sumnju jeste to što u sastavu Saveta nema gotovo ni jedne osobe koja je na rukovodećem mestu. Kada govorim o tome ne mislim na političke funkcionere već na načelnika školske uprave, direktore srednjih škola, dekane fakulteta, rektora Univerziteta, direktora Doma omladine, Doma zdravlja,… Odnosno bilo koje lice koje bi moglo direktno uticati na rešavanje problema mladih na koje im predstavnici organizacija unutar Saveta ukažu.

Ako uzmem u obzir da je po rečima pomoćnika gradonačelnika Stefana Jovanovića tema sastanka, na kojem se između ostalog i iznedrila ideja o osnivanju Saveta, bila borba protiv Kovida 19, naše sumnje su više nego opravdane. Naime, od tada je prošlo više od mesec dana, a situacija je gotovo identična ako ne i gora. Broj novozaraženih na lokalu nije u padu dok nikakvih novih mera nema.

Šta više, sa novim nametima po Novoj godini, nam preti totalni privredni kolaps i očekuje se da veliki broj mladih ostane bez posla, a složićete se sa mnom da ovo nikako ne ide u prilog izjavi da grad ˝I TE KAKO BRINE O MLADIMA˝.

Ono što ja mogu obećati jeste da će Mladi Stranke slobode i pravde i dalje pratiti vaš rad i ukazivati na sve greške i potencjalne probleme vezane za mlade. I da nećemo dozvoliti da se rad ovog tela svede samo na maratonsko sastančenje. A nadam se da ćete vi kao I do sada naše sugestije uvažiti i sprovesti, jer kao što iz situacije za Lokalnim akcionim planom možete videti to ništa ne boli, a mladima i te kako pomaže.

Lazar Ašanin
Mladi Stranke slobode i pravde

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име