„Zašto sam u ruke dobio napunjeni pištolj?!“, sve vreme je ponavljao holivudski glumac nakon strašne tragedije na filmskom setu, tokom koje je pištoljem usmrtio direktorku fotografije Halinu Hatčins i ranio reditelja Hoela Souzu, prenosi Dnevnik.hr.

42-godišnja Hatčins preminula je malo nakon što ju je glumac upucao na ranču Bonanca Krik u Novom Meksiku, a reditelj filma Hoel Souza primljen je s povredama u bolnicu, nakon čega su ga pustili na kućno lečenje. Svedoci tragedije američkim medijima su ispričali kako je Boldvin bio izbezumljen nakon pucnjave, te mu u prvi mah nije bilo jasno šta se dogodilo.

Malo nakon toga, svetske medije su obišle fotografije 63-godišnjeg Boldvina kako u suzama telefonira ispred policijske stanice.

„Gospodin Boldvin je dobrovoljno došao da razgovara s inspektorima i nakon razgovora s njima je otišao“, rekao je Huan Rios iz Kancelarije šerifa za „Guardian“.

 

Brojni poznati glumci i delatnici filmske industrije oglasili su se putem društvenih mreža nakon tragičnog događaja na setu filma „Rust“. Svi redom su pisali kako je Halinina smrt apsolutno zastrašujuća, a reditelj Džejms Gan je priznao kako je jedan od njegovih najvećih strahova upravo bio taj da će neko biti smrtno povređen na njegovom setu.

Protiv glumca zasad nije podignuta nikakva optužnica, a policijska istraga i utvrđivanje svih okolnosti su u toku.