NaslovnaVestiBELIVUK KRENUO PROTIV VUČIĆA: Zajedno smo radili, a sada me izdao -...

BELIVUK KRENUO PROTIV VUČIĆA: Zajedno smo radili, a sada me izdao – EVO ŠTA JE SVE OTKRIO VELJA

Bojan Hrvatin, optuženi pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom zahvaljujući čemu se sada nalazi u kućnom pritvoru, na taj korak odlučio se jer mu je Belivukova grupa ostala dužna, nezvanične su informacije portala “Nova.rs”.

Hrvatin se nalazi na spisku optuženih članova grupe, a kako se može videti iz njegovog iskaza, imao je udela u prljavim i nezakonitim poslovima koje je grupa obavljala. On je, između ostalog, pred tužilaštvom ispričao da je mamio pojedine žrtve klana, nakon čega su odlazili u Ritopek gde su, kako se navodi u optužnici, mučeni i ubijani.

Zahvaljujući Hrvatinu, tužilaštvo je uspelo da dešifruje nadimke koje su pripadnici klana koristili na „Skaj“ aplikaciji, jedinoj preko koje su komunicirali i razmenjivali fotografije osakaćenih tela. Opisao je i način na koji su mladići ubijani, a delovi njihovih tela uništavani, kao i to kako su kuću u Ritopeku posle svakog zločina detaljno čistili.

Sama odluka Hrvatina da sarađuje sa tužilštvom bila je veliko iznanđenje za deo javnosti, posebno imajući u vidu brutalnost ove grupe opisane na više od 300 strana optužnice. Pojedine, nezvanične informacije, koje su došle do našeg portala, ukazuju na to da je Hrvatin ovakvu odluku doneo jer mu nije isplaćen deo novca koji mu je sledio nakon obavljanja prljavih poslova za grupu.

Ipak, i pored njegovog iskaza, mnoga pitanja ostala su da „vise u vazduhu“ – od toga na koji način je grupa oformljena, kako se finansirala, na koji način je dilovala drogu imajući u vidu da se trgovina narkoticima navodi kao izvor prihoda klana, ko im je pružao zaštitu u redovima policije, pa i to kolika je „cena“ njegovog iskaza.

Podsetimo, kao što je portal „Nova.rs“ već pisao, ubrzo nakon što je Hrvatin pristao da sveodoči protiv kriminalne grupe, shodno uobičajenoj proceduri u takvim slučajevima, pušten je iz zatvora, ali tačna lokacija na kojoj boravi ostala je tajna i nadležni imaju zadatak da ga u potpunosti zaštite od svih mogućih opasnosti do početka sudskog procesa.

Optužnica protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom je obuhvaćeno 28 njihovih saradnika, potvrđena je ranije ovog meseca, a advokati okrivljenih nisu ulagali žalbe jer, kako su rekli, jedva čekaju da uđu u sudnicu.

U međuvremenu, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore uputilo je nadležnim organima Srbije zamolnicu da se Veljko Belivuk, Marko Miljković i još dve osobe saslušaju na okolnosti dvostrukog ubistva u Crnoj Gori, ali odgovor nadležnih u Srbiji još nije stigao jer se očekuje da budu saslušani 1. decembra.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести