NaslovnaVestiBELIVUK PRETI VUČIĆU: Jedva čekam suđenje, tamo ću izneti sve dokaze o...

BELIVUK PRETI VUČIĆU: Jedva čekam suđenje, tamo ću izneti sve dokaze o našoj saradnji

„Imajući u vidu činjenicu da okrivljeni i branioci nisu podneli žalbu u zakonskom roku od dana dostavljanja rešenja, to je rešenje o potvrđivanju optužnice postalo pravnosnažno, a optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal stupila je na pravnu snagu. Predsednik veća će u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku u roku od 30 dana odrediti pripremno ročište“, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Kako saznajemo, odbrana optuženih spremna je da se se suoči sa tužilaštvom u sudnici i predoči svoje dokaze, koje su prikupili proteklih meseci. Naime, okrivljeni, ali i njihovi branioci jedva čekaju početak suđenja, ali i rasplet slučaja koji je uznemirio srpsku javnost.

Inače, advokati okrivljenih u više navrata su iskazivali svoj bunt povodom navoda iz optuženica. Identična situacija dogodila se avgusta ove godine, a kako je naš portal tada pisao, pojedini branioci nisu želeli da daju svoje odgovore na optužnicu, ali ni da ulažu žalbe.

Tvrdili su da im nije bila dostavljena dokumentacija iz Francuske koja se ticala naredbi francuskih sudova za zaplenu podataka sa aplikacije „Skaj“, a koju je prema sumnjama srpskog tužilaštva, koristila ova grupa u izvršenju krivičnih dela.

Reč je o ključnim dokazima u postupku, preko kojih su, prema navodima tužilaštva, okrivljeni slali fotografije ubijenih žrtava.

Podsetimo, tužilaštvo je optužnicu protiv grupe uhapšenih vođa navijača Veljka Belivuka i Marka Miljkovića podiglo 30. jula, a nekoliko dana kasnije sud je potvrdio njenu formalnu ispravnost i uputio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor.

Optužnica protiv kriminalne grupe pisana je na više stotina strana.

Izvor: Nova.rs

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести