NaslovnaVestiBlace: Budžet za 2021.godinu NERAZVOJINI - nikad manja sredstva za poljoprivrdu...

Blace: Budžet za 2021.godinu NERAZVOJINI – nikad manja sredstva za poljoprivrdu i omladinu

Opštinska vlast donela je nacrt budžeta o kojem će se Skupština opština Blace najverovatnije i nedelju izjašnjavati. Predviđeno je ako se ništa ne promeni svega 9 miliona i 200 hiljada dinara za subvencije poljoprivrednim proizvođačima što je bizaran iznos ako se zna da je Blace poljoprivredno podrčje. Takođe za subvencije za razvoj preradnih kapaciteta u oblasti prehranbene industrije nije isdvojen niti jedan jedini dinar.

Fotografija: Privatna arhiva

Za razvoj omladinske politike na teritoriji opštine Blace – (kancelarija za mlade) nije predviđen niti jedan jedini dinar, a omladinski centar Asteriks za šta je resorno ministarstvo omladine i sporta dalo sredstva za njegovo uredjenje do dan danas nije priveden nameni već ga je uzurpirao lokalni odbor Srpske napredne stranke.

Najveći deo budžetskih sredstava predviđen je za plate zaposlenih na neodređeno vreme (stalno) i zaposlinh na ugovorima tj. privremeno povremenim poslovima  što u opštinskoj upravi što u ustanovama i preduzećima gde je osnivač lokalna samouprava na šta uz troškove administracije ide preko 75 procenata budžeta.

Za oblast turizma izdvojeno je preko 30 miliona dinara. Postavlja se potanje kakvu korist Blačani imaju od toga?!

Za ,,dug“ prema izvođaču radova na uređenju blačkog jezera izdvojeno je 18 miliona dinara, a da posao uređenja nikada nije realizovan, a izvođač nije ispunio ugovorne obaveze. Sumnjamo da se radi o korupciji u koju su umešani neki sadašnji i bivši funcionera. Preuzete obaveze opštine Blace na ovom poslu prema izvođaču radova su 36 miliona dinara.

Gotovo 9 milona dinara izdvojeno je za sportske klubove dok 2 blačka kluba igraju prvenstvene utakmice u najnižem rangu takmičenja i to jeda od njih kao domaćin. Postavlje se pitanje po kojim kriterijumima će se raspodeliti ova novčana sredstva?! Da li selektivno kao i do sada ili transparentno i da li će se javno objaviti troškovnici sportskih klubova iz predhodnog perioda kako bi Blačani videli na šta ide njihov novac. Podsećimo Klubu malog fudbala na čijem čelu se nalazi Stefan Pavlović, sin vlasnika preduzeća Metal Plast Blace, iz budžeta opštine 2018.godine dodeljeno je gotovo 3 miliona dinara dok se na čelu sportskog saveza u Blacu nalazio tadašnji predsednik predsednik Skupštine opštine Blace, Miloš Vasiljević. Protiv Vasiljevića se vodi postpak pred Višim sudom u Nišu, a okrivljen je primanje mita. O navodnom nameštanju utakmica Kluba malog fudbala od strane Pavlovića i Vasiljevića i uplatama u kladionicama  u predhodnom periodu bilo je reči u javnosti, Blačani vrlo dobro znaju o čemu se radi. 

Fotografija: Privatna arhiva 

Nacrt budžeta za 2021.godinu je možemo zaključiti loš, u velikoj meri prati budžete od kako je na vlasti u Blacu došla Srpska napredna stranka u opštini Blace i tu postoji kontinuitet kako u budžetima tako i u politici BLACE MESNA ZAJEDNICA.  

Ako se zna da je u komisiji za izbor novog načelnika opštinske uprave član iste bio Zoran Milutinović, okrivljeni za primanje mita pred Višim sudom u Nišu jasno je u kojem pravcu ide opština Blace. 

U nastavku o aferi drobljeni asfalt, ranim radovima Ivana Burgića, predsednika opštine Blace i odbornika SNS-a, Dragana Pavlovića…

 

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести