NaslovnaČitaoci pišuBlace: Direktori SNS sve mogu

Blace: Direktori SNS sve mogu

Da su funkcioneri SNS bahati I osioni I da nemaju trunke morala pokazuje još jednom  direktorka srednje škole u Blacu.

Naime, po poslednjim posetama njihovog šefa Aleksandra Vučića Toplici, videli smo kako uslovljava zaposlene da prisustvuju mitinzima (ovog puta bez sendviča) pod raznim pretnjama do gubitka posla navode nam neki od zaposlenih iz ove ustanove.

Vrhunac je dostigla pozivanjem preko zvanične Viber grupe Srednje škole ne samo zaposlene na određeno vreme koje ucenjuje godinama, već i sve zaposlene da obavezno prisustvuju Svečanoj liturgiji u hramu Uspenja presvete bogorodice u Blacu, gde se okupila lokalna vrhuška SNS-a.

Fotografija: Privatna arhiva

 

Svakome se, u skladu sa Ustavom, jemči pravo na slobodu savesti i veroispovesti.

Sloboda veroispovesti obuhvata: slobodu da se ima ili nema, zadrži ili promeni veroispovest ili versko uverenje, odnosno slobodu verovanja, slobodu ispovedanja vere u Boga; slobodu da se pojedinačno ili u zajednici sa drugima, javno ili privatno, ispoljava verovanje ili versko uverenje učestvovanjem u bogosluženju i obavljanjem verskih obreda, verskom poukom i nastavom, negovanjem i razvijanjem verske tradicije; slobodu da se razvija i unapređuje verska prosveta i kultura. (Zakon o crkvama I verskim zajednicama, sl. Glasnik RS br. 36/2016) kao I član 2, istog zakona; Niko ne sme biti podvrgnut prinudi koja bi mogla ugroziti slobodu veroispovesti, niti sme biti prisiljen da se izjasni o svojoj veroispovesti i verskim uverenjima ili njihovom nepostojanju.

Niko ne može biti uznemiravan, diskriminisan ili privilegovan zbog svojih verskih uverenja, pripadanja ili nepripadanja verskoj zajednici, učestvovanja ili neučestvovanja u bogosluženju i verskim obredima i korišćenja ili nekorišćenja zajemčenih verskih sloboda i prava.

Čitaoci pišu

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести