BLACE „Nemamo status grada, ali zato smo dobili gradskog arhitektu“ – „Nemamo smetlanu, ali zato imamo nove kante za smeće“

0
714

I posle pisanja Otvorenosr.rs i Direktno.rs o problemu smetlane u ataru sela Međuhana na kojoj se već gotovo 9 godina odlaže smeće bez upotrebne dozvole tj. od kako je na vlasti Srpska napredna stranka niti lokalna niti republička vlast nije našla za shodno da se aktivno uključi u rešavanje ovog problema. U isto vreme lokalna vlast o trošku svih građana nabavlja nove kante za smeće, estetski lepše od predhodnih sa tim što su i predhodne bile funkcionalne.

Fotografija: Privatna arhiva

Takođe niti jedno obećanje Srpske napredne stranke koje je išlo u pravcu dovođenja neke visokoškolske ustanove na teritoriji opštine Blace bilo da se radi o višoj medicinskoj školi ili pak odeljenju fakulteta iz IT sektora nije ispunjeno.

Kapaciteti Visoke škole u Blacu u smislu prijema novih studenata u odeljenju u Blacu iz godine u godinu sve su manji i manji. Opštinu Blace iz godine u godinu od kako je na vlasti Srpska napradna stranka napusta po jedna ustanova ili smanjuje svoje kapacitete na minimum.

Poslednjih dana bili smo suočeni sa činjenicom za mnoge građane nakaradnim šminkanjem centra grada i podizanja objekata bez odgovarajućuh projekata i dozvola. Prilikom pravljenja priloženih fotografija jedan od prisutnih građana nam je rekao da opština Blace ide u pravcu da od opštine postane mesna zajednica, ali da je stvar koja ohrabruje da stvari neće ići u tom pravcu jeste to što je predhodnih dana Blace dobilo ,,gradskog arhitektu“, iako nema status grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име