NaslovnaČitaoci pišuBlace: Potrošili preko 30 hiljada evra za kafanske usluge, a za Nikolinu...

Blace: Potrošili preko 30 hiljada evra za kafanske usluge, a za Nikolinu harmoniku novca nema!

Nikola Kričak devetogodišnji dečak iz sela Trbunje pravo je čudo od deteta. Sa samo 8 godina osvojio je četvrto mesto na Internacionalnom Otvorenom Trofeju u sklopu Svetskog Trofeja koji je održan u gradu Loule u Portugalu. Radi nastavka daljeg školovanja i usavršavanja neophodna mu je harmonika dugmetara paganini, a njena cena iznosi nešto više od 10 hiljada evra. Nikolini roditelji nisu u mogućnosti da mu je priušte.
Na predlog UO Naordne biblioteke Raka Drainac da opštinska vlast pronadje način i u saradnji sa privatnicima i gradjanima prikupi neophodan novac, kupi harmoniku i Nikoli omogući dalje školovanje Milan Ćurčić aktuelni predsednik opštine Blace odgovorio je UO Biblioteke da opština nema predvidjena sredstva za ovakve i slične namene.

Samo u toku prošle godine na kafanske usluge opština Blace i ustanove čija je ona osnivač potrošila je preko 30 hiljada evra. U to nisu uračunate kafanske usluge sportskih klubova koji su finansirani iz budzeta opštine Blace, a ove ,,usluge“ bile su predvidjene budzetom čiji je predlagač i nalogodavac upravo Milan Ćurčić, kadar Srpske napredne stranke.
Novac se rasipa na sve strane, a za realne probleme gradjana i usavršavanje i školovanje najboljih medju nama novca nema.
Pozivamo gradjane da se svi zajedno organizujemo, prikupimo odgovarajuća sredstva i Nikoli Kričaku, našem zemljaku nabavimo neophodnu harmoniku radi nastavka školovanja.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site