NaslovnaVestiBlace: Predsednik opštine pravnosnažno osuđen na 6 meseci zatvora - Ignorantia iuris...

Blace: Predsednik opštine pravnosnažno osuđen na 6 meseci zatvora – Ignorantia iuris nocet (Nepoznavanje prava škodi)

Poštovani građani na sednici skupštine opštine Blace održanoj 13.01.2021.godine, tada još uvek predsednica odborničke grupe Srpske napredne stranke, Gordana Đorđević, potvrdila je pisanje našeg portala da je Agencija za borbu protiv korupcije donela rešenje da se dotična nalazi u sukobu interesa jer istovremrno obavlja funkciju direktora Srednje škole i nalazi se na mestu odbornika u Skupštini opštini Blace. Na istoj sednici podnela je ostavku na mesto odbornika. Postavlja se pitanje čime se bavi sekretar skupštine opštine Blace, ako se kao što smo videli, a rešenje Agencije je i to potvrdilo ne stara o zakonitosti rada skupštine što mu je primaran posao?! Na istoj sednici skupštine Ivan Burgić, predsednik opštine Blace, grubo je zloupotrebio skupštinsku govornicu obrativši se jednom od prisutnih građana koji je prisustvovao sednici nazvavši ga liderom opozicije i da on uprkos odluci stranaka Saveza za Srbiju daje podršku radu lokalnog parlamenta već treći put zaredom.

Povodom toga ispred opozicije koja je bojkotovala izbore obratio nam se Bogdan Mijajlović:

Fotografija: Google

,,Na sednici održanoj 13.01.2021.godine u svojstvu građanina prisustvao sam sednici u kako bi istu zabeležio pošto nije obezbeđen prenos od strane lokalne samouprave televizija i portala koji su finansirani iz budžeta opštine Blace. Što se tiče navoda Ivana Burgića o navodnoj podršci kako on nepravilno navodi ,,lokalnom parlamentu“ Burgiću termin zloubotrebe nije stran kako skupštinske govornice tako i zloupotrebe službenog položaja dok se nalazio na mestu tehičkog direktora u JKP Blace za šta je pravnosnažno osuđen na 6 meseci bezuslovne kazne zatvora. Burgić je za ovo krivično delo ukazom tada predsednika Tomislava Nikolića pomilovan, a on je pritom prešao iz Demokratske stranke na čijoj listi je izabran za odbornika 2012.godine neposredno pre početka sednice skupštine 2013.godine u redove Srpske napredne stranke, na kojoj je nosilac pobedničke na lokalu izborne liste, predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke, Nebojša Milosavljević trebao biti izabran za predsednika opštine Blace. Ivan Burgić tim prelaskom iz Demokratske stranke u SNS nevrativši odbornički mandat grubo je narušio izbornu volju građana.

Aktuelni predsednik Skupštine opštine Blace, Dejan Mijajlović, napravio je grub propust ne opomenuvši Burgića prilikom ovog eklatantnog primera zloupotrebe skupštinske govornice. Ovom prilikom ga pozivam da ispuni svoju javno datu reč i pokrene inicijativu za smenu perdsednika opštine Ivana Burgića zbog neregularnosti u poslu sa drobljenim asfaltom iz juna prošle godine, jer čovek se drži za reč. O neregularnosti svedoči izveštaj sudskog veštaka koga je angažovalo samo JKP Blace, a ne neko iz opozicije.

Što se tiče afere sa drobljenim asfaltom njeno procesuiranje će neminovno morati da sačeka neko samostalno tužilaštvo i nezavisno pravosudje u pravom smislu reči samostalno i nezavisno, a koje će se dogoditi po rušenju režima, Aleksandra Vučića, a aktere te afere na suđenju koje će biti otvoreno za javnost ću svaki put prilikom ulaska u sudnicu u svojstvu građanina svesrdno pozdraviti.

Fotografija: Google

Nastaviće se…

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести