NaslovnaVestiBLACE SNS direktorka: Može mi se, jer sekretar je kriv?!

BLACE SNS direktorka: Može mi se, jer sekretar je kriv?!

Kao je Otvorenosr.rs već pisao, u osnovnoj školi u Blacu se nakon smene direktorke Danijele Nikolić sprovodi pravno nasilje nad zaposlenima koji su okarakterisani kao ljudi od poverenja bivše direktorke.

Da li ovo ponašanje služi samo za zadovoljenje lične sujete novopostavljene direktorke ili se iza ovih odluka kriju neki drugi motivi, pitanje je za gospođu Ćurčić?!

Ekskluzivno vam objavljujemo šta je o tome rekla prosvetna inspekcija i koje sve nepravilnosti su uočene u donošenju gore pomenutih odluka.
Naravno, i ovde se vidi umešanost sekretara škole u donošenju ovih odluka.


Kao što se može videti iz navedenih dokumenata, prvo je došlo do promene mesta u biblioteci, gde se grubo krši zakon o radu i zaposlenom bibliotekaru Mariji Ristić menja i vrsta i mesto posla, a na njeno mesto dovodi Predrag Milenković, koji je do tada zaposlen kao učitelj. U sličnom maniru menja se mesto zaposlenja učiteljicama Danijeli Dačković i Ljiljani Jozić. Nastavniku matematike Branimiru Lapčeviću se menja mesto zaposlenja, a interesantno je da su se nastavnici potpisivali da se odriču prava na žalbu što nema nikakvu pravnu snagu kao što konstatuje i prosvetna inspekcija. Bivšoj direktorki Danijeli Nikolić se menja mesto zaposlenja čak i ne navodeći gde će tačno raditi. Iz gore navedenih zapisnika jasno se vidi da prilikom ovih promena mesta rada nigde nije ispoštovana zakonska procedura i da je o svakoj obaveštena inspekcija rada, kao i konstatacija odgovornosti sekretara.

Podsetimo osnovna škola u Blacu predstavlja po svemu sudeć SIGURNU KUĆU  za prekršioce zakona redom od bivše SNS direktorke Socijalnog Ivane Petrović do bivšeg načelnika opštinske uprave Blace, Zorana Milutinovića.

Marija Ćurčić, SNS direktorka osnovne škole u Blacu, pripadnik je političkog miljea predsednika okružnog odbora SNS-a u Toplici, Darka Laketića.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести