NaslovnaVestiBranka Katić: Šta treba da se desi pa da se osvestimo?!

Branka Katić: Šta treba da se desi pa da se osvestimo?!

„Borba za očuvanje životne sredine je zdravorazumska borba za budućnost dece i svih ljudi“, rekla je glumica Branka Katić gostujući na televiziji Nova S.

Katić je naglasila da je ljudsko pravo da živi u zdravoj životnoj sredini, da to nema veze sa politikom, već je mnogo iznad toga.

– Šta treba da se desi da se osvestimo i izrazimo nezadovoljstvo, da bi neko ko ima uticaja uradio nešto po tom pitanju? To je iznad politike, nešto što dugujemo deci i svim ljudima – upozorila je Branka Katić.

Branka Katić FOTO: Printscreen/YouTubeBranka Katić FOTO: Printscreen/YouTube

Pored važnosti ekoloških tema, glumica je govorila o povratku na srpsku glumačku scenu. Film Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, gde Katić igra ulogu supruge profesora muzike, za nju je predstavljao novi izazov.

– Koliko god da sam radila, iako imam puno iskustva i dobre uloge, svaki novi posao je ista trema i želja da se da lični maksimum u tom trenutku. Jedino što možemo jeste da se trudimo da budemo najbolja verzija sebe svakog dana -istakla je glumica i kazala da u filmu igra brižnu suprugu profesora muzike koji je izgubio kuma i posao i kome je dostojanstvo oduzeto samo zbog toga što živi gde živi.

Stava je da, kako bi zaista uživao u onome što radiš moraš da imaš dobar scenario, a serija „Avokado“ je, kako kaže, jedna od takvih.

– Humor je važan i to je jedino što nam je ostalo da ovde nekako preživimo. Dok smo radili ovu seriju bilo je dosta smeha, sada se kao neko dete radujem svakog dana novoj epizodi – rekla je ona.

Branka Katić se osvrnula na to što je veliki broj glumaca u poslednje vreme preminuo, te je istakla da „nema strah od smrti“.

– Ja lično nemam nikakav strah od smrti. Nedavno sam letela u Banja Luku malim avionom koji se tresao, ali nisam se uplašila, jer sve koje sam volela, volela sam najbolje što sam umela. Izgubila sam mnogo divnih prijatelja, mnogo mojih kolega je otišlo – Milan Lane Gutović koji je bio beskrajno duhovit i nijedan dan nije prošao da nas Lane ne nasmeje, više nije sa nama. Nema Laneta, Glogija, Mande, ali zaista verujem da smo svi zvezdana prašina i da ćemo se ponovo negde sresti – kazala je Katić i istakla da je srećna zbog povratka u pozorište.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести