NaslovnaVestiBRNABIĆ: Moraćemo STRANCE ZAPOŠLJVATI jer je nezaposlenost rekordno pala

BRNABIĆ: Moraćemo STRANCE ZAPOŠLJVATI jer je nezaposlenost rekordno pala

Otvaranje fabrike u kojoj će biti zaposleno 1.000 ljudi, početak gradnje auto-puta mira od Niša do Drača, modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad kao i izgradnja gasovoda do Bugarske – samo su neke od stvari koje u današnjoj poseti Nišu najavila premijerka Srbije Ana Brnabić. Navela je i da će u Niš dolaziti stranci da rade jer je nezaposlenost pala.

Velika ulaganja za Niš do kraja godine najavila je Brnabićeva, naglasivši da je neophodno razgovarati sa ljudima na terenu jer iz Beograda ne znaju gde je pomoć najneophodnija. Naglasila je i da očekuje da će uskoro ljudi iz drugih mesta dolaziti u Niš da rade.

Sa svim investicijama koje su došle u Niš ovde je nezaposlenost toliko pala da će uskoro biti potrebno da dovodimo ljude iz inostranstva da rade ovde, a u narednih nekoliko meseci otvaramo još jednu veliku investiciju u Nišu, gradonačelnica to zna najbolje ona to vodi sa ministartvom privrede i sa kabinetom predsednika republike koji je lično uključen u to, to je 1000 novih radnih mesta – rekla je Brnabićeva.

Drugi dan posete Nišavskom okrugu premijerka je započela u Niškoj Banji gde poručila da će država pomoći da ovo mesto povrati nekadašnji sjaj.

Drago mi je da vidim da dolazi sve više privatnih, stranih i domaćih investitora da investiraju ovde u hotele, to znači da će Niška Banja biti sve lepša i jača i da će dolaziti sve više ljudi, kao i da će ljudima iz Niške banje život biti kvalitetniji i mnogo lepši. Moramo da završimo staro kupatilo koje je kulturni spomenik – istakla je Brnabić.

Premijerka je ukazala na to da projekat Kulište kasni, zbog čega Republička direkcija za imovinu treba da reaguje kako bi se otvorio taj važan projekat vredan 40 miliona dinara, i navela da joj je upravo zbog toga što želi da sagleda situaciju na terenu važno što je juče i danas u Nišavskom okrugu.

Kako je najavila, uskoro će biti ponovo aktuelna i Vranjska Banja što će ojačati banjski turizam i konkurentnost. Nišku banju obišla je i ministarska turizma, trgovine i telekomunikacija Tatijana Matić koja je istakla da je po zahtevu za vaučere ovo mesto u top pet u Srbiji.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести