NaslovnaVestiBudžetski suficit posledica nerada gradske vlasti u Kraljevu

Budžetski suficit posledica nerada gradske vlasti u Kraljevu

Gradonačelnik i Gradski večnici Kraljeva se hvale suficitom od 363,5 miliona dinara rečima “prihodi su dobri ali potrošnja zaostaje”.

To zapravo znači da Kraljevčani uredno plaćaju sve svoje obaveze i pune gradski budžet dok gradske vlasti ne rade ništa. Ovo se najbolje vidi iz podatka da je od 1,4 milijarde dinara budžetskih sredstava namenjih za zgrade i građevinske objekte, izgradnju i održavanje putne infrastrukture utrošeno svega 455 miliona dinara ili 32%. Potpuno je jasno da ova gradska vlast nije u stanju da realizuje planirane projekte pa tako nisu asfaltirani putevi, sanirane školske fiskulturne sale, stambene zgrade i mostovi.

Najbolji primer njihovog nerada jeste stari most na Ibru sagrađen 1956.godine. Most je u katastrofalnom stanju, a gradonačelnik je još u junu najavio njegovu rekonstrukciju za koju je opredeljeno 40 miliona dinara iz gradskog budžeta. Pet meseci kasnije radovi nisu počeli, a kada će niko ne zna. Apsolutno je zašto se na sanaciju mosta i realizaciju drugih bitnih infrastrukturnih projekata čeka mesecima i godinama kada novca u budžetu ima.

Gradski većnici kojima su plate početkom 2021.godine uvećane za 40% bi morali da znaju da je suficit u budžetu pozitvan ako je posledica dobrog poslovanja i odgovornog raspolaganja novcem građana. Ako to ne znaju onda ne treba da budu gradski većnici, a ako znaju onda su kao i gradonačelnik odgovorni za to što ova gradska vlast zanemaruje interes građana i radi samo za sebe.
Stranka slobode i pravde garantuje da će kada smenimo ovu nestručnu, bahatu i korumpiranu vlast sve projekte u Kraljevu realizovati u najkraćem mogućem roku i po najpovoljnijim uslovima vodeći računa isključivo o interesima Kraljevčana.

Milica Aleksić
Predsednica GrO SSP u Kraljevu

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести