Čanak koji je otvorio emisiju vešću da je od posledica virusa preminuo jedan član njegove partije, nastavio i rekao da je određene simptome ima i on sam. Prema njegovim rečima, neposredno pred emisiju bio je u kovid ambulanti:

“Pred početak emisije sam se zamislio i slučajno shavtio da mi je neprijatno. Nakon toga sam izmerio temperaturu, a rezultat je pokazao da je jako visoka. Otišao sam, neposredno pred početak emisije da uradim brzi test. Kažu da sam negativan. Videćemo šta će biti već sutra. Jedino što mogu da kažem je da ovo nikad nije bilo za mog života” – rekao je Čanak koji nosio čak ni masku.

Nakon toga, predsednik LSV-a nastavio je sa izlaganjem o vakcini protiv koronavirusa, za koju nije imao dileme da je potrebna čovečanstvu.

“Ne mogu da verujem da mi i dalje pričamo o tome da li da se vakcinišemo. Kako živeti ako ne verujete nikome? Možda je tu reč o paranoidnoj šizofreniji. Mene ne zanima da li je vakcina sa Kine ili Tajlanda, mene samo interesuje da li ona dobro radi i to je sve”, kazao je Čanak.