NaslovnaVestiČERNOBIL SPREMAN: Stručnjaci za nuklearke i drugi političari sa visokkm funkcijama

ČERNOBIL SPREMAN: Stručnjaci za nuklearke i drugi političari sa visokkm funkcijama

Poslanica SNS Sandra Božić, koja je nedavno imenovana za članicu Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost, samo je jedna u nizu kadrova iz redova vlasti koji obavljaju više od jedne funkcije. Daleko ispred svih sa čak sedam poslova i dalje je “socijalista” Dušan Bajatović, koji je rekorder i po visini primanja, a u stopu ga prate savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević i Veljko Odalović, generalni sekretar Skupštine.

Aleksandar Vučić je još pre sedam godina, tada kao premijer, dao rok kraći od mesec dana funkcionerima da podnesu ostavke na duple funkcije, a Glavni odbor SNS najavio je isključenje iz stranke svima koji ga ne poslušaju. Ipak, ova njegova inicijativa trajala je kratko, pa sad i njegovi najbliži saradnici ređaju članstva u upravnim i nadzornim odborima.

Nesumnjivo je međutim da je u podeli karata najbolje prošao Dušan Bajatović, funkcioner SPS. Toliko dobro da mesečno zarađuje oko 34.000 evra, što je oko 60 prosečnih mesečnih plata. Do tog iznosa je došao zahvaljujući čak sedam funkcija koje obavlja.

Najviše zarađuje kao direktor preduzeća Gastrans d.o.o – ukupno 1.707.268 dinara. U Srbijagasu kao direktor zarađuje 174.378 dinara, a direktor je i u švajcarskoj firmi South Stream Serbia AG, ali tu, prema zvaničnim podacima iz Agencije, ne prima ni dinar.

Bajatović je i predsednik Nadzornog odbora osiguravajuće kuće SOGAZ, gde takođe nema nikakvu zaradu. On kao član NO Jugorosgas – 1.473.344 dinara, kao predsednik NO Podzemnog skladišta gasa Banatski dvor – 590.000 dinara, a kao poslanik u Skupštini Srbije prima samo paušal od 28.686 dinara.

Vučićevoj savetnici i Odaloviću pet funkcija

Po broju funkcija približava mu se Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Srbije, koja je u kratkom roku zauzela više pozicija u upravnim i nadzornim odborima. Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, kao savetnica mesečno zarađuje 98.468 dinara i to je jedina njena plata koja je javno obelodanjena.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site