NaslovnaVestiČovek iz ,,priče": Otac mi je dao još veću snagu da se...

Čovek iz ,,priče“: Otac mi je dao još veću snagu da se borim

Film „Otac“ koji je nedavno imao televizijsku premijeru, inspirisan je istinitom pričom o Đorđu Joksimoviću, čoveku kojem su deca oduzeta usled siromaštva. On je gostujući u jednoj emisiji naveo da su mu deca nakon pet godina i dalje u hraniteljskoj porodici.

Priča o tragediji i ličnoj borbi jednog čoveka kome su zbog siromaštva predstavnici lokalnih socijalnih službi oduzeli decu, a koju je na velikom platnu izneo glumac Goran Bogdan, pobrala je simpatije domaće i strane publike.

Nakon TV premijere filma koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, ponovo je pokrenuta priču o slučaju Đorđa Joksimovića čiji slučaj je poslužio kao inspiracija za ovo ostvarenje Srdana Golubovića.

Država mu oduzela decu, po njemu snimljen „Otac“

– Hteo sam da pokažem volju i želju da vratim svoju decu, zato sam pešačio četiri puta od Kragujevca do Beograda. Prvi put sam pešačio kako bih podneo molbu da mi se deca vrateObećali su mi, ali obećanja nisu ispunjena. Zato sam išao još tri puta peške. Danas je malo bolja situacija, jer decu viđam svake druge subote i svake druge srede… S početka nisam ni viđao decu, bilo je grozno – ispričao je Đorđe Joksimović u emisiji „Među nama“.

– Meni su deca oduzeta 17. marta 2015. godine, zbog bolesti moje žene. Ja nikakve veze s tim nisam imao, radio sam celo vreme. Supruga je i dalje na lečenju, a ja se borim da vratim decu. Sada imam stalni posao, radim, imam kuću, imam uslove da vratim decu – naveo je Joksimović i dodao:

– Sada mi se Centar za socijalni rad uopšte ne javlja na telefon niti žele da me prime. U potpunosti su nezainteresovani. Poslednji uslov da bi mi vratili decu bio je posao, a sada kada imam stalni posao ne mogu da dođem do bilo koga od njih u Centru za socijalni rad. Meni se niko ne javlja i ja ne znam šta da radim.

– Film „Otac“ koji je snimljen prema mom slučaju dao mi je još veću snagu da se borim. To nije samo moja priča, nego priča mnogih porodica i toga ima u mnogim Centrima. Tamo gde se deca stvarno treba da sklone, njih ne sklanjaju. Moja deca su u hraniteljskoj porodici u Topoli. Hranitelji su fer i korektni prema deci. Bilo je i tu problema, pisao sam pisma Centru, ali tek kada sam ja otišao do hranitelja  i sa njima pričao, stvari su se smirile. Ja, koliko sam upućen, hranitelji dobijaju 45.000 dinara po detetua nadoknada dok su deca bila kod mene je bila 14.800 ukupno – ispričao je Joksimović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести