NaslovnaVesti"Ćutanje je trenutno najveća sramota zemlje u kojoj živimo"

„Ćutanje je trenutno najveća sramota zemlje u kojoj živimo“

Ćutanje je trenutno najveća sramota zemlje u kojoj živimo, ocenio je u Novom danu novinar Duško Bogdanović, govoreći o koronavirusu, ali i zabrani Eparhije bačke televiziji N1 da uđe u crkvu u Srbobranu i izveštava sa obeležavanja godišnjice Racije.

On je rekao da iako su stigle vakcine protiv koronavirusa, nije optimista.

“Pandemija je svetska bolest i potrajaće, brine me kako ćemo da se organizujemo, uopšte ne naslućujem kako će se kod nas vakcinacija dešavati. Meni to liči na pesmu Kolariću, paniću, sami sebe zaplićemo”, kazao je.

On je dodao i da građani nisu shvatli da je reč o opakoj bolesti.

“Tu vidim taj mentalni nesklad, u nedovoljnoj obučenosti ljudi”, kaže.

Posle vanrednog stanja imali smo utakmice, sada imamo pune skijaške centre, navodi Bogdanović. Dodaje da ako je sve to pokazatelj naše kolektivne discipline i mentanog zdravlja, onda je vrlo nezadovljan.

Govoreći o zabrani Eparhije bačke televiziji N1 da uđe u crkvu u Srbobranu i izveštava sa obeležavanja godišnjice Racije, Bogdanović je ocenio da se radi o sramnom činu i nesolidarnosti.

“Brinu samo za svoju platu i da li će je dobiti sledećeg meseca, i njima je mnogo lakše da se prave da to ne vide, nego da snažno kažu – ja sa Natašom Kovačev mogu ni u čemu da se ne slažem, ali branim je kao koleginicu, i dostojanstvo jednog od najlepših zanata kojima se ljudi bave”, rekao je.

Prema njegovim rečima, pognute glave kolega i fukcionera ostaju zauvek i to ne može da se izbriše. “To je sramota i kolega i pozivara na taj događaj”, zaključio je.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести