NaslovnaVestiDa ove godine oteramo Vučića

Da ove godine oteramo Vučića

Aleksandar Vučić, vrsni poznavalac medijske scene, zanat koji je naučio dok je bio ministar informisanja u zločinačkom režimu Slobodana Miloševića, prošle godine je u 90 odsto vremena u medijima sa nacionalnom frekvencijom sam sebe hvalio ili je to činio neko drugi.

Ovaj i brojne druge katastrofalne podatke po medijsku slobodu, podatke koji pokazuju da je Srbija daleko od demokratske zemlje, izneo je Zoran Gavrilović, izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI). Dakle, nema greške, tačni su u potpunosti.

Vučić, alfa i omega ove nesretne zemlje, koja pod njegovom šapom tone u ponor po svim demokratskim merilima, prosto se(be) reklamira u (svojim) režimskim medijima.

Aleksandar Vučić FOTO: FacebookAleksandar Vučić FOTO: Facebook

Aktuelni jednogodišnji monitoring BIRODI pokazao je da je Vučić, svojevremeno potrčko osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, od 1. januara 2020. do 30. novembra prošle godine (bez jula i avgusta), na pet nacionalnih televizija bio predstavljen 92 časa 35 minuta i 53 sekunde, od čega je u 88 odsto vremena bio pozitivno predstavljen. Da li nekoga (i zašto ne) iznenađuje podatak da je polovina Vučićevog reklamnog prostora emitovana na TV Pink?

Dragan Đilas FOTO: PrintscreenDragan Đilas FOTO: Printscreen

A šta je sa opozicijom u BIRODI-jevom istraživanju? Na primer, Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, na pet televizija sa nacionalnim pokrivanjem bila zastupljena sa šest i po sati, od čega je 6:18 minuta bila negativno predstavljena.

Vučić odlično zna šta radi, jer dok su mediji pod njegovom kontrolom, a velika većina nažalost jeste, biće na čelu Srbije i nastaviće da je sa svojim saborcima i saborkinjama pljačka i uništava – od kriminalnih i koruptivnih ugovora do trovanja prirode. Dok drži medije, držaće i nas u šaci.

Jedina nada nam je ulica – protesti, protesti i protesti. Zbog svega. Svi kojima su obespravljeni na bilo koji način – pravac ulica. I ne odustajati. Građanska neposlušnost može da dovede do slobodnih izbora. To jeste teško izvodljivo, jer su ljudi umorni, uplašeni i ravnodušni, ali je izvodljivo. Nada u sutra bez Vučića i njegove bahate svite mora da postoji i čini se, da se posle dugo vremena, polako pojavljuje.

Čekaju nas turbulentna vremena, posebno prva polovina ove godine, budimo solidarni, pokažimo Vučiću da njegovo vreme prolazi i da će zbog svoje kriminalne vladavine odgovarati. Lustracija i oduzimanje imovine stečene korupcijom i kriminalom, plus zatvor – neka nam bude srećna 2022. godina.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site