NaslovnaVestiDarko Laketić i funkcioneri SNS-a obmanuli voćare za rešavanje niske otkupne cene...

Darko Laketić i funkcioneri SNS-a obmanuli voćare za rešavanje niske otkupne cene višnje ?!

Grad Prokuplje prvi je u Srbiji po površini zasada višnje, preko 2500 hektara i godišnjem rodu koji iznosi preko 15000 tona. Zbog loše otkupne cene višnje česta je slika da voćari poseku i čitave voćnjake, ali to je poražavajuća situacija sa kojom smo svakoga dana suočeni. Takva je situacija i ove godine. Otkupna cena višnje je 20 dinara, što ne pokriva čak ni troškove berbe. Voćarima koji se bave gajenjem ove kulture faktički je otet celokupan rod čak će morati i da doplate što su godinu dana radili u svojim voćnjacima.

Da podsetimo 27.juna 2018.godine posle loše otkupne cene višnje delegacija opštine Prokuplje u kojoj su se nalazili narodni poslanik poreklom sa Kosova i Metohije, Darko Laketić, načelnik topličkog okruga, Milan Arandjelović i predsednik opštine Prokuplje, Aleksandar Simonović, posle sastanka sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovičem velelepono su najavili rešavanje problema niske otkupne cene višnje i izgradnju hladnjče putem javnog- privatnog partnerstva, a najavljeno je da će grad Prokuplje za ove namene izdvojiti milion evra. Od svega toga nije bilo naravno ništa. Voćari su obmanuti od strane ovih funcionera SNS-a, kojima su oni evidentno i nedvosmisleno poslednja rupa na svirali. Već je treći rod od iznetog obećanja, a cena višnje je iz godine u godinu sve niža. Postavlja se pitanje da li oni svesno uništavaju poljoprivredne proizvodjače u Prokuplju u topličkom okrugu, a ako to rade svesno po čijem nalogu i zašto?! Zapitajmo se!

Narodni poslanik, predsednik gradskog odbora SNS-a u Prokuplju da odgovori na pitanje koliko plata prima? Koliko je novca naplatio od Skupštine Srbije na kontu putnih troškova? Gde se nalazio za vreme vanrednog stanja? Koliku su profit ostvarile apoteke na Severu Kosova u vlasništvu njegovog oca i braće dok se on, nalazio na čelub Apotekarske ustanove Prokuplje, a potom i sadašnji direktor Apotekarske ustanove, Zlatan Miljković, a koliki dok se nalazio u opoziciii ili se nije bavio politikom?

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site