NaslovnaVestiDevojčica umalo ostala bez noge jer ,,nema koronu"

Devojčica umalo ostala bez noge jer ,,nema koronu“

Juče popodne devojci moga sina, koja ima 17 godina palo je ogledalo na nogu i preseklo Ahilovu tetivu. Povreda je ozbiljna i ako se ne operiše u roku od 6 sati dete može da ostane invalid. Nesrećni događaj se desio oko 5 popodne. Bolnice u Beogradu su većinom kovid i ne primaju ostale pacijente i ne vrše operacije, istakla je Dragana Grnčarski iz Stranke slobode i pravde.

Dragana Grnčarski, SSP BeogradDragana Grnčarski, SSP Beograd

– Posle višečasovnog „šetanja“ od bolnice do bolnice (što državnih–što privatnih), od kojih za neke i ne znamo da su ušle u Covid sistem, devojčica je primljena u bolnicu u 21.00, operisana u 3 sata noću. Operacija je trajala dva sata i nadamo se da je prošla uspešno i da će biti sve u redu. Ali niko ne zna šta će se dešavati posle, gde će ići na fizikalnu terapiju – dodala je Grnčarski.

Ona je postavila pitanje šta se uopšte dešava sa pacijentima koji su primorani da se obrate privatnim klinikama za pomoć, da li će država preuzeti troškove njihovog lečenja jer je do lekara u državnim bolnicama nemoguće doći.

Klinički centar Srbije FOTO: ATA imagesKlinički centar Srbije FOTO: ATA images

– Gde se leče ljudi koji su hronični bolesnici? Da li su prepušteni sami sebi? Zdravstvo u Srbiji je u vanrednom stanju iako nas svakodnevno Krizni štab, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vučić uveravaju kako sve savršeno funkcioniše. Skrivanje istine ne pomaže i ne leči. Sinoć sam bila svedok patnje, nemoći da se nekom pomogne – kazala je ona.

Kon lekarima: Odgovoriću vam kad se završi epidemija!

Može li ovaj lek da nas spase od korone?

Grnčarski dodaje da država mora da obezbedi ljudima da se leče, da je u obavezi da svakom čoveku obezbedi adekvatan zdravstveni tretman u slučaju povrede.

– U uslovima preopterećenosti zdravstvenog sistema Stranka slobode i pravde zahteva da se privatno zdravstvo uključi u lečenje non-covid pacijenata i da RFZO pokrije troškove nastale prilikom lečenja. Samo tako mogu da se sačuvaju životi i zdravlje hroničnih bolesnika, povređenih i svih drugih ne-covid pacijenata – zaključila je ona.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести