Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je izjavio na konferenciji za novinare da je pre nekoliko dana, na zahtev njegovog advokata, stigao odgovor iz Sosijete ženeral banke u Cirihu u kojem se, kaže, navodi da kompanija „Open internešnel“ odnosno „Multikom open“ nema nikakav račun u toj banci.

„Pre skoro dva meseca, ljudi koji vode ovu zemlju i neki mediji su izmislili priču o računima na Mauricijusu, u Sosijete ženeral banci u Švajcarskoj. Kasnije su tu priču raširili na još, čini mi se, 15 zemalja i ne znam koliko desetina računa“, podsetio je Đilas.

On je dodao da je u odgovoru banke navedeno i da račun koji se pojavio u srpskim medijima nikad nije postojao u Sosijet ženeral banci.

„To znači da ga nikad nijedna firma nije koristila niti imala taj račun. I treća stvar, da taj papir koji se pojavio u našim medijima nema nikakve veze sa Sosijete ženeral bankom, da njihova dokumenta tako ne izgledaju, da to nema nikakve veze sa njima“, rekao je Đilas i pokazao odgovor banke.

Lider SSP je potom na konferenciji za novinare pokazao snimke o tome ko je sve i šta govorio o njegovim navodnim računima.

Podsetimo, Đilas je podneo krivičnu prijavu, kako je naveo, zbog falsifikovanja dokumenata kojima se tvrdi da poseduje firme i bankovne račune u 17 zemalja širom sveta i korišćenja tih dokumenata u kampanji protiv njega.

Đilas je izjavio je da tužilašto nije preduzelo nijedan korak povodom navedene krivične prijave. „Tužilaštvo mora da utvrdi ko je falsifikovao papire o računima kojima su mahali“, naglasio je Đilas.