NaslovnaVesti"Doktore Kon, ovo Vam nikada nećemo zaboraviti"

„Doktore Kon, ovo Vam nikada nećemo zaboraviti“

Prijatna kafa dr Kon! Noćas, dok uživate u komforu svog doma, ili u vožnji džipom Volvo, sanjajte: Nelu, Slobodana, Nenada, Sonju, Veru, Miodraga Lazića, Zvezdanu, Marinu, Biljanu, sanjajte njihovu maloletnu decu, neutešne roditelje, sanjajte baka Olgu. Ovo vam nećemo zaboraviti – napisala je doktorka Plavšić na Tviteru, okačivši s jedne strane fotografiju Kona kako uživa ispijajući kafu u kafiću, a a druge strane kolaž fotografije lekara koji su dali svoje živote spašavajući živote svih nas.

Ništa manje strog nije bio ni dramaturg Siniša Kovačević koji se zapitao kako neko može da bude predmet stida svih svojih sugrađana, a da ne umre od osećanja sramote.

– Kon: Lekari se zaražavali u pauzama za kafu. Dvoje su se čak i poljubili. U usta. Doduše, venčani,ali svejedno. Kako neko u isto vreme može da bude predmet stida svih svojih sunarodnika, sugrađana, komšija, kolega iz profesije, a da „ne umre“ od osećanja sramote. Evo i moleri se pridružuju – kazao je Kovačević u svom tvitu. 

Osim doktorke Plavšić i Siniše Kovačevića, mnogi lekari, ali i drugi građani osudili su Konovu izjavu.

– Moj drug Slobo nije imao vremena za kafu! Nažalost – piše hirurg Vladan Peruničić. 

Ne znamo da li je doktor Kon svestan težine izjave koju je izrekao, ali znamo da mu ovo građani, a pre svega sve njegove kolege koje se mesecima bore protiv korone, koji su spremni da žrtvuju sebe zarad drugi, neće zaboraviti. Kao što nisu zaboravili da je doktor Kon nestao pred izbore, kada je bio najpotrebniji svojim kolegama i građanima. 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести