NaslovnaVestiDr Ristović vratio medalju Vučiću

Dr Ristović vratio medalju Vučiću

Медаљу Вam враћам, да је доделите њима или некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице.

Поштовани председниче, зовем се Ненад Ристовић, лекар, инфектолог из Зајечара. Добитник високог државног признања Златне медаље за заслуге у борби против Ковида-19. Сигуран сам да сте признања додељивали по одређеним и високим критеријумима, па желим још пар речи да Вам кажем о себи.

Завршио сам Медицински факултет (9.07), специјализација из инфективних болести (одличан), ужа специјализација из гастроентерологије и хепатологије (одличан) и положио докторантски испит на докторским студијама из области имунологије (8.00), радим већ 23 године и начелник сам одељења које пружа услуге и збрињава грађане осам општина Тимочке крајине. Потичем из војничке породице, знам шта је ред и поштовање. Живот сам провео селећи се по Србији где је то потреба службе мога оца налагала. Нису ми стране ни мобилизације 94. ни 99. године, ратови, као и одазивање на сваку војну вежбу резервног састава Војске Србије од 2015. године. Одазивао сам се на сваки позив у коме је писало ОТАЏБИНА ЗОВЕ, тако је било и овај пут са Ковидом-19. Прво Ниш, па Зајечар затим Београд. Одазвао сам се у тренутку када ми је мајка била на самртној постељи. Њена смрт ме је затекла у Београду на нашем заједничком задатку у борби притив Ковида-19. Сахранио сам је, и након пар дана вратио се у строј здравствених радника за које не постоји НЕ МОГУ и НЕЋУ, него само борба за осмех на лицу сваког нашег пацијента.

Вест о додели признања ме је затекла на дан када сам након завршене смене осетио симптоме Ковида-19. Након два дана болест је захватила и остале чланове моје породице.

Додељена медаља изазвала је буру у нашем граду. Велики број људи се јављао са честиткама за мене и све здравствене раднике дајући нам подршку да истрајемо у овој борби против Ковида-19. Овакво високо државно признање није дошло у наш град више од 25 година, било за појединца, било за установу.

Сада Вам се обраћам као председнику Српске напредне странке. Ударце и нападе од чланова ваше странке трпим од 2012. године, и на то сам се навикао. А Ви можете претпоставити о каквом се арсеналу увреда ради. И моја реакција не би била ни приближно оваквог интензитета да двојац са кормиларом криманалаца из врха Ваше странке у Зајечару, један осуђен за злоупотребу службеног положаја а други за насиље у породици, нису прешли сваку границу и меру. Ударили су на моју породицу. Породица је светиња. Без породице нема Србије. А све због политиканства и из става да вулгарним и крајње бестидним нападима осрамоте моју породицу и мене и тако стекну политичке поене за предстојеће локалне изборе, који би се требало одржати у априлу 2021. године. Страх је велики, сматрају да су вашим признањем они изгубили све, и да сте ми Ви дали предност која је недостижна.

Обраћам Вам се као отац, супруг и човек чију намеру немојте лично схватити, већ како борбу за моју и вашу породицу. Јер такви или њима слични који немају ништа од морала као ни од породице, не знају за животне вредности.

Зато Вам медаљу враћам, да је доделите њима или некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице.

Нећу Вам више одузимати време јер се морамо вратити нашој заједничкој борби и одсудној одбрани здравља нашег народа и отаџбине од Ковида-19, али будите уверени да ћу се борити против криминалаца у вашим редовима, а верујем да ћете као отац, супруг, човек и правник бити на страни истине и правде.

Желим Вам сву породичну срећу и здравље. Ваш Ненад Ристовић, лекар овдашњи са породицом.

ЖИВЕЛА ПОРОДИЦА! ЖИВЕЛА СРБИЈА!

У Зајечару, дана 08.12.2020. године
Ненад Ристовић

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

5 KOMENTARA

  1. Kapa dole doktore, i to kao lekaru , a pre svega čoveku. Tačno je to da predsednik ne može da kontroliše sve. I ne treba, ali mora da ima mehanizme da se takva ološ, koja se navodi u tekstu ne dešava! Na žalost dešava se skoro u svim sredinama. Tako da navodim primer hibridnog napredovanja u službi, bez nepune godine dana radnog staža na mesto šefa. To je u Domu zdravlja Merošina.Neko će reći nebitno ima i mnogo gore . Skup malih dovodi do velih nevolja……

  2. Svaka čast, doktore! Svi znamo kako stvari funkcionišu. Nije važno da li časno, pošteno i vredno radite, nego da li ste „po volji“ takvima kakve opisujete. Nije važno da li ste predani poslu nego da li ste „podobni“ svom načelniku. Čast izuzecima. I ja sam zdravstveni radnik. Posle godina uvreda, pretnji, poniženja, narušenog zdravlja…bila sam prinuđena da dam otkaz u bolnici. Sad sam slobodan čovek, tako se osećam. Slobodan čovek, zdravstveni radnik koji uči nemački jezik i nada se… Sve najlepše Vama i Vašoj porodici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести