NaslovnaVestiDrakulić: EPS dokaz da partijski kadrovi ne mogu da vode ozbiljne firme

Drakulić: EPS dokaz da partijski kadrovi ne mogu da vode ozbiljne firme

Predsednik srpskog poslovnog kluba Privrednik i vlasnik Point grupe Zoran Drakulić kaže da je katastrofalna situacija koja je nastala u EPS-u i zbog koje su hiljade potrošača ostale bez struje neverovatna i da je ona dokaz da partijski kadrovi ne mogu da vode ozbiljne firme.

„Gledao sam deo današnje sednice Vlade, mene je to potpuno poremetilo. Ne mogu da verujem da imate takav ispad u sistemu. To je katastrofa za srpsku privredu“, rekao je Dragulić u emisiji „Da razumemo“ N1 i dodao da će nastalu štetu platiti cela privreda i građani.

On je naglasio da ne može da veruje da postoji takav nemar, da se „pusti nešto u rad i da to pukne za desetak dana od jednog snega“, a da sa druge strane vidimo da su prazni depoi sa ugljem u elektrani i da je dopušteno da ugalj pun gline uđe u sistem.

Drakulić naglašava da je to još jedan dokaz onoga što stalno govori da ne mogu partijski kadrovi da vode ozbiljne firme.

„Razumem da imate partijski kadar, pa ako hoćete da mu se odužite, pa stavi ga za savetnika, ali dovedi čoveka da upravlja firmom i plati ga i 50.000 evra“, rekao je Drakulić i istakao da će šteta u EPS-u biti stotine miliona evra, budući da uvozimo struju za oko 10 miliona evra dnevno.

„Ovo ne može da prođe, mislim da ljudi treba da odgovaraju, da smo u socijalitičko doba, rekli bi da je ovo bila diverzija. Ovo je katastrofa, zastrašen sam zbog toga“, rekao je Drakulić i dodao da bi i privreda mogla da stane jer možda nećemo moći da kupimo struju na stranom tržištu.

On je naglasio da stravičnu cenu plaćamo za uvoz struje i da stoga ovo ne sme da ostane nekažnjeno.

„Da ste imali profesionalni menadžement, ne biste imali ovo danas u EPS-u“, rekao je Drakulić i zapitao:

„Da li bi ste vi zaposlili nekog takvog u svojoj firmi, ne bi mu dali ni 500 evra. Ja bih mu dao i 2.000 kao savetniku, samo da se ne meša u posao, ako je već ‘zaslužan član stranke“.

On je istakao da takvo preduzeće kao što je EPS mora da vodi najbolji profesionalac.

Istakao je i da je bruka da sada, u decembru privreda Srbije ne zna cenu koju će da plaća naredne godine.

„Neko pravi budžet već u junu, julu…Koji mi da pravimo budžet a ne daju nam ponude i ne znamo koliko ćemo da plaćamo struju“, zapitao je Drakulić.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site