NaslovnaVestiDUDA I VUČIĆ Nekad ljuti rivali sad razmenili priznanja

DUDA I VUČIĆ Nekad ljuti rivali sad razmenili priznanja

Proslavljenom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću danas je u Beogradu uručena plaketa za životno delo, u okviru obeležavanja 100 godina Sportskog društva Radnički Beograd. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sa Dudom, nekada ljutim rivalom, a da li i dalje politički neistomišljenikom, odigrao partiju šaha pre nego što je odlikovan zlatnom značkom za doprinos i pomoć Radničkom.

Svečanost je održana u Muzeju Jugoslavije, Ivkoviću su priznanje uručila deca Radničkog, a on je na početku obraćanja rekao da je sigurno bilo mnogo sportista, funkcionera i navijača koji su zaslužili slično priznanje.

Dušan Duda Ivković dobio je najviše priznanje SD Radničkog FOTO: StarsportDušan Duda Ivković dobio je najviše priznanje SD Radničkog FOTO: Starsport

– Ja sam vrhunske sportske rezultate ostvario sa nacionalnim selekcijama i drugim klubovima. Možda bi ovo odlikovanje bilo prikladnije da su rekli – odlikovanje za vernost. Nije retko da se kaže – veran kao pas. Ja sam to ostao Radničkom – rekao je Ivković dodajući da su ga pre desetak godina zvali iz Radničkog i rekli „Molim te dođi, uzeće nam Krst“.

Najavio je predsednik SD Radničkog i izgradnju nove hale.

– Rekli smo, obeležećimo 100 godina, ali nećemo da se zadovoljimo podelom plaketa, već ćemo da se trudimo da napravimo Radnički koji će da funkcioniše u narednih 100 godina. Da bi Radnički funkcionisao 100 godina, da bismo ponudili omladini sa Zvezdare i Crvenog krsta, celog Beograda i Srbije jedan ovako velelepan objekat, ne bismo u tome uspeli da nije bilo našeg predsednika Aleksandra Vučića – potencirao je Ivković.

Vučić je primio zlatnu plaketu za doprinos SD Radnički iz Beograda FOTO: StarsportVučić je primio zlatnu plaketu za doprinos SD Radnički iz Beograda FOTO: Starsport

Predsednik Srbije je najavio da će Radnički za dve i po godine dobiti, kako je rekao, velelepnu halu.

– Projektna dokumentacija se završava, detaljni regulacioni plan je urađen, upravo se vrši prenos određenih građevinskih parcela na državu. Mi završavamo taj posao i ja verujem da u septembru ili oktobru možemo da položimo kamen temeljac, a roku od 18 do 24 meseca biće završena ova velelepna hala – rekao je Vučić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести