„Samom činjenicom da gostujem tu ja sam – izdajnik, jer koji bi pravi Srbin, patriota, gostovao u emisiji Nedeljom u 2 ikad“, rekao je Kesić.

Na samom početku emisije voditelj Aleksandar Stanković pročitao je nekoliko krajnje satiričnih komentara na najvu Kesićevog gostovanja.

Hrvati oduševljeni gostovanjem Zorana Kesića na HRT-u.

„Danas nam je gost voditelj, satiričar i novinar iz Beograda Zoran Kesić, a komentari na njegovo gostovanje su otprilike ovakvi:

‘Hvala što ste ga pozvali. Genijalac. Treba ga klonirati u Zagreb. U njegovim rečima ima više evanđeoskih vrednosti, nego u propovedima većine klera na našim prostorima’, „Super, lik je pozorište. To što on radi Vučiću i ekipi vlasti u Srbiji, nijedan naš novinar nije ikada našoj vlasti čak ni 20%’, pročitao je voditelj i dodao:

Zoran Kesic
Foto:Screenshot/Youtube/Hrvatska radiotelevizija

„Šta mi ostaje drugo nego da zaključim. Nekada se u emisiji znao red, kada sam zvao gosta iz Srbije, komentari su bili ekumenski: ‘Dva Srbina na javnoj televiziji i mi to plaćamo’, ‘Četnik’. ‘Idi u otadžbinu’ i slični. Kao što vidite, sve je otišlo k vragu ni poštenog hejtera više ne možeš naći’, rekao je Aleksandar.

Zoran Kesic
Foto:Screenshot/Youtube/Hrvatska radiotelevizija

Kesić o emisiji „24 minuta“

O svojoj TV emisiji, čiji je autor „24 minuta“, Kesić je rekao kako mu je uzor za emisiju Džon Stjuart i Stiven Kolber sa svojim emisija.

„Srž emisije je scenariju koji je ponekad teško smisliti, koja tema, iz kojeg ugla. No kada ga napišemo, snimanje je mnogo lakše, rekao je.