NaslovnaVestiEKSKLUZIVNO Izveštaj iz Linglonga: Radnici LOVE ZEČEVE DA NE UMRU OD GLADI

EKSKLUZIVNO Izveštaj iz Linglonga: Radnici LOVE ZEČEVE DA NE UMRU OD GLADI

 

Portal Nova.rs ekskluzivno objavljuje najznačajnije delove obimnog izveštaja nevladnih organizacija „Astra“ i A11 o položaju radnika u zrenjaninskom „Linglongu“: od načina na koji su stigli u našu zemlji do nehumanih uslova u kojima žive i rade.

Zaključak je sledeći – činjenice pokazuju da je situacija sa vijetnamskim radnicima u fabrici Linglong po definiciji trgovina ljudima u cilju radne eksploatacije. Poseta predstavnika A11 i ASTRA radnicima Linglonga organizovana je u nedelju, 14. novembra 2021. godine u 11 časova, za vreme pauze za ručak.

Foto:organizacija ASTRA
Foto:organizacija ASTRA

“Radnici su smešteni u dve poslednje barake sa leve strane, kao i u kontejnerima za smeštaj radnika koji su postavljeni na slobodnom prostoru iza poslednje barake. Jedna od baraka za spavanje radnika nalazi se tik uz samo skladište opasnog otpada nepoznatog porekla. Nejasno je ko upravlja ovim barakama, kao i to da Ii su one izdate u zakup, ako jesu, sa kojom namenom je uspostavljen zakup, kao i da Ii postoje dozvole za stanovanje na ovoj lokaciji. Nijedan radnik sa kojim smo razgovarali ne poseduje pasoš sa sobom, već su oni “na čuvanju“ u kompaniji koja ih zapošljava. Radnici imaju sa sobom ugovore, a mali broj njih je bio spreman da ih pokaze, iz straha od odmazde kineskih menadžera”, navodi se u izveštaju.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести