Bratislav Jugović bio jedan od ukupno dvoje poslanika naprednjaka koji se protivili usvajanju Zakona o vodama, koji je potom povučen iz procedure.

On je verovatno i jedini član SNS koji je javno pružio podršku inspektoru Slobodanu Milenkoviću Senti, koji je bio na udaru režimskih medija zbog otkrivanja slučaja Jovanjica. Zbog ove podrške Jugović se i sam našao na meti tabloida.

Sada, međutim, suprotno stavu vrha države i stranke kritikuje i Rio Tinto, usput pominjući i čekić.

„Zakon o referendumu je dobar, a Rio Tinto je loš. Pre nego što se neko usudi da me napadne čekićem, napominjem da su i odbornici iz Loznice postupali neodgovorno. Ostavke odmah“, napisao je Jugović na Fejsbuku.

Bato Jugovic Foto:printscreen/instagram

Inače, kasno sinoć odbornici Skupštine Loznice otkazali su sednicu na kojoj je trebalo da  raspravljaju o inicijativi građana da se iz Prostornog plana tog grada izuzme Prostorni plan posebne namene rudnika Jadarita.

Uprkos tome, protest podrške peticiji protiv Rio Tinta održan je kako je i predviđeno. Građani su poručili da ne žele Rio Tinto u svom gradu, zatražili podršku od SPC, a pozdravili su i oslobađanje Dragana Milovanovića Crnog, Šapčanina uhapšenog u subotu nakon blokade.