NaslovnaVestiFon Kramon Selakoviću: Saberite se...

Fon Kramon Selakoviću: Saberite se…

Ne mogu više ozbiljno da shvatam ovo vođstvo. Umesto da se izvinjavaju vijetnamskim radnicima za nehumane uslove (odgovarajuća Vlada bi preuzela odgovornost za to), oni brane trgovinu ljudima i moderno ropstvo okrivljujući mene. Saberite se i počnite da vladate svojom zemljom – napisala je Viola fon Kramon na Tviteru, odgovarajući na optužbe ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića da poslanica Evropskog parlamenta pokušava da „satanizuje Srbiju“.

– Selaković je optužbe Viole fon Kramon o „savremenom ropstvu“ i „korišćenju trgovine ljudima za radnu eksploataciju“ ocenio kao još jedan pokušaj satanizacije Srbije.“Očekujemo konstruktivnu kritiku od gospođe fon Kramon i bilo kog drugog poslanika u Evropskom parlamentu“ – piše na zvaničnom Tviter ministarstva spoljnih poslova, koje prenosi Selakovićevu izjavu.

Selaković je u nastavku saopštenja rekao da napadi fon Kramonove nemaju veze sa ljudskim pravima, već a iza njih stoji „agresivna antisrpska i antikineska agenda“.

– Neke činjenice: Borba protiv trgovine ljudima je osnova pristupanja EU. član 5. Povelje EU o osnovnim pravima; Konvencija protiv trgovine ljudima Saveta Evrope; Protokol Ujedinjenih nacija u Palermu i zakon Međunarodne organizacije rada. Dobro upravljanje=implementacija međunarodnih obaveza za zaštitu i dobrobit najugroženijih u Srbiji – dodala je fon Kramon u svojoj objavi na Tviteru.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести