NaslovnaVestiFrilenser: Vidimo se u subotu!

Frilenser: Vidimo se u subotu!

Upitan da prokomentariše najavljene proteste frilensera Aleksandar Vučić je preformulisao pitanje novinara na sledeći način: „Mislite da li država svaki put kad neko najavi neke proteste mora da preduzme mere da nekom izađe u susret?“, a potom nastavio sa odgovorom: „Ja ne mislim da su protesti rešenje za bilo šta i pre neki dan sam rekao na televiziji da tu ima prostora da se razgovara…“

Dejan Petrović, FOTO: Privatna arhivaDejan Petrović, FOTO: Privatna arhiva

Na unapred poznato pitanje Tanjuga Aleksandar Vučić je unapred pripremio i odgovor kojim je svom biračkom telu i naprednjačkom fan klubu lika i dela jasno odaslao tri poruke.

Prva je da se država ništa ne pita i da ne sme „da nekom (čitaj: građanima) izađe u susret“.

Druga poruka je da je on jedina adresa za svaku vrstu pitanja te da za proteste ne haje.

Trećom porukom im stavlja do znanja da je on, dalekovid i mudar vođa, već posavetovao državu da se „umilostivi“ i razgovara sa frilenserima ali samo na temu koju on odobri. 

Frilenseri FOTO: PrintscreenFrilenseri FOTO: Printscreen

Poruke za sve one koji ne pripadaju Vučićevom fan klubu a ni biračkom telu imaju bitno drugačije značenje i glase:

Ja sam apsolutna vlast u Srbiji i svako ko organizuje proteste, bio on lekar, advokat, opozicionar, student ili frilenser je moj a time i neprijatelj države. Protesti me ljute i čine nervoznim i ako ih se kanete ukazaću vam milost i i pružiti vam neke ustupke. U protivnom ću se obračunati sa vama.

Jasno je sad već i pticama na grani da su se frilenseri, grupacija koja je tradicionalno slabo zainteresovana za aktivizam, probudili i aktivirali u udruženje koje ima snage da organizuje protest. Treba imati na umu da su frilenseri slobodoljubivi i obrazovani ljudi kojima je gotovo nemoguće naprednjačkim podmetanjima manipulisati. Oni uživaju, pored rodbine i prijatelja, i neospornu podršku svih političkih snaga u Srbiji koje žele da menjaju sistem. Ta podrška raste sa pritiskom naprednjačke bolumente koja nema nikakve druge ciljeve do sopstvenog bogaćenja i parazitiranja na budžetu koji sad frilenseri treba da dopune. Upravo su frilenseri i razbojnički odnos naprednjačke vlasti prema njima primer zbog čega je za državu Srbiju i njene građane promena sistema pitanje opstanka.

Aleksandar VučićAleksandar Vučić

Aleksandar Vučić zazire od svih oblika protesta ma ko da ih organizuje i spreman je po svaku cenu da ih spreči. U ostvarenju tog cilja ne bira načine pa će tako biti i sa protestom frilensera. U svom maniru zadržaće masku dobronamernog i mudrog vođe dok će na frilensere pustiti svoje tabloidne pse a moguće i dežurne rasturače protesta. Svakim protestom taj zadatak je sve teži a ovaj put je izazov ponajveći jer među pismene i obrazovane ljude mora poslati svoje naprednjačke čauše koji će od frilensera odudarati onoliko koliko i Srbija pod naprednjačkom vlašću odudara od uređene demokratske evropske države.

Vidimo se u subotu, predsedniče, nas je ipak mnogo više!

Dejan Petrović, frilenser

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести