NaslovnaVestiFRILENSERI ODGOVORILI Vučiću: Država nas je izneverila, izborićemo se na ulici!

FRILENSERI ODGOVORILI Vučiću: Država nas je izneverila, izborićemo se na ulici!

Podsetili bismo predsednika Vučića na njegovu izjavu da su evidentni višegodišnji propusti institucija koji su doveli do ovog problema. Sada su institucije dužne da taj problem reše. Kao što od samog početka ponavljamo, mi se slažemo sa tim da porez treba da se plati, ali ne unazad sa kamatama, ne po nepravičnim stopama i sa doprinosima na koje nismo ostvarivali pravo – odgovorili su iz Udruženja radnika na internetu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je danas rekao da frilenseri mogu da prete „rušenjem institucija i sajtova“, ali da će porez morati da plate!

Kako su naveli, iz nadležnih institucija na konkretan razgovor na koji apeluju od oktobra niko i dalje ne poziva, dok paralelno sa tim ignorisanjem hiljadama njihovih članova stižu pozivi i rešenja iz Poreske uprave. 

Aleksandar Vučić FOTO: PrintscreenAleksandar Vučić FOTO: Printscreen

– U tom smislu, izjave predsednika u medijima ne vidimo kao konkretno rešavanje problema. Radnici na internetu i njihove porodice su trenutnim postupanjem Poreske uprave toliko egzistencijalno ugroženi da, nakon više meseci slanja dopisa i poziva, ne nalazimo drugi način da nas institucije čuju osim da izađemo na ulice i da se protestom borimo za svoje poslove i živote. Institucije ove države su nas izneverile i ulica se trenutno pokazuje kao jedini način da se za svoja prava izborimo – rekli su iz Udruženja radnika na internetu za Direktno.rs, i dodali:

– Naši zahtevi ostaju isti: obustavljanje poreske hajke na radnike na internetu i poziv na pregovore. Svesni smo da dalja radikalizacija protesta nikome ne odgovara, ali ako do nje dođe – za odgovore na mnoga postavljena pitanja koja će ona sa sobom povući treba pokucati na vrata Ministarstva finansija i Poreske uprave, a ne radnika na internetu koji jedino žele da nastave sa svojim životima i sa svojim radom – naveli su oni.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će frilenseri morati da plate porez.

– Možete da upadate u Skupštinu, da rušite institucije i sajtove, nema problema, ali za to sledi krivična odgovornost. Da ne platite porez, to ne može, porez ima da se plati – rekao je Vučić.

Frilenseri su za subotu u 15 časova, ispred Skupštine, zajedno sa privrednicima i građanima, najavili protest.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести