– Izvukli su iz konteksta neku potpuno drugu rečenicu i iskonstruisali da ja tražim „streljanje“. To je potpuna glupost. Ništa slično nisam rekao. I od toga izmišljaju neke atentate, što je viđeno toliko puta do sada. To je neka mašinerija, mehanizam, verovatno je nekom dao nalog da je pokrene. Možda Bebi ili Nebojši Krstiću. Više mi to liči na Krstića jer je Beba mnogo inteligentniji. Konstruišu teorije zavere, zamazuju ljudima oči time, nemaju ništa pametnije da rade – kaže Marković za Danas.

Na pitanje zbog čega je jedna njegova rečenica povod za toliku hajku i da li se vlast možda plaši da će svojim autoritetom povesti narod u promene, proslavljeni reditelj ističe da takvu ambiciju nema, ali da je moguće da oni to umišljaju.

– Neću ja da vodim nikoga. Nisam političar. Ali moguće da tako razmišljaju, čim me je na protestu jedan policajac pratio nekoliko kilometara pa onda legitimisao na mostu. Imaju neke službenike zadužene da prate ljude – ukazuje Marković

Upitan da li je uplašen, odgovara da nije i da je na ovakve stvari već navikao.

– Za vreme Slobodana Miloševića doživljavao sam i teže stvari. U TV Dnevniku 1993., kada sam bio sa delegacijom Beogradskog kruga u Parizu, išao je prilog u kojem smo svi okarakterisani kao izdajnici. Ja mogu da ćutim i da prihvatim sve ovo što o meni sada govore. Ali, da ćutim neću – zaključuje Goran Marković.

Podsetimo, reditelj je postao meta uvreda i napada nakon što je javno podržao proteste protiv dolaska Rio Tinta u Srbiju, a povod za trenutnu hajku je njegov intervju u „Novom magazinu“ gde je rekao da se nada da je Vučić svestan kakav je bio kraj rumunskog diktatora Nikolaja Čaušeskua.

Prva se na Gorana Markovića obrušila ministarka Darija Kisić Tepavčević, potom i drugi naprednjaci a urednik tabloida Alo Vasilije Papović na Tviteru je napisao „Vučić je napravio tolike bolnice, puteve, škole i fabrike, ali je propustio da sazida jednu veliku ludnicu za Petričića, Markovića i ekipu. I zato mu sad ludaci slobodno šetaju i prete“. Taj tvit je prenela premijerka Ana Brnabić konstatujući „istina“. Goran Marković je tokom vikenda izašao na naslovnim stranicama svih tabloida kao neko ko poziva na „streljanje Vučića“.