NaslovnaVestiGrađani Kragujevca svojim novcem plaćaju stranačku vojsku srpske napredne stranke

Građani Kragujevca svojim novcem plaćaju stranačku vojsku srpske napredne stranke

Skupština grada Kragujevca, dana 26.11.2020. godine, usvojila je odluku u kojoj stoji da svaki Savet Mesne zajednice može da angažuje lice čiji će zadatak biti da obavlja administrativno tehničke poslove za potrebe Saveta. U pomenutoj odluci ne piše koliko će lica angažovana na tim poslovima biti plaćena, kao ni kakvim će ugovorom biti angažovani.

Obrazlažući odluku, na sednici Skupštine grada, Gradonačelnik Kragujevca je izjavio da će ukupan trošak za ovu namenu iz budžeta grada Kragujevca biti od 12 do 14 miliona dinara. Mesec dana nakon ove skandalozne odluke, u budžetu je za tu namenu opredeljeno 22 miliona i 100 hiljada dinara, što znači da svakoj od mesnih zajednica pripada po 283 hiljade dinara na godišnjem nivou. Od tog iznosa odbija se 20 hiljada za proslavu dana mesne zajednice, a ostatak je iznos kojim će biti plaćeni sekretari saveta Mesnih zajednica.

Dakle plate, zajedno sa doprinosima tih novozaposlenih činovnika, biće, po svemu sudeći, značajno veće od simboličnih 8 hiljada dinara, koliko je Gradonačelnik u izjavi novinarima rekao da će one iznositi.

Pozivamo Gradonačelnika da objasni građanima po kom ugovoru i za koliku nadoknadu se zapošljavaju sekretari Saveta Mesnih zajednica i koji su to poslovi kojima će se oni baviti.

Ono što nam još nije jasno jeste, zašto Skupština grada otvara ova nova radna mesta u administraciji, kada u ovom trenutku postoje lica koja su stalno zaposlena na poslovima sekretara mesnih zajednica, koja bi mogla da obavljaju te poslove.

Nama je jasno da se kragujevački SNS sprema za izbore i da se na ovaj način podiže stranačka vojska, ali naglašavamo da to nije fer prema građanima Kragujevca čiji je životni standard nikad gori, a nameti nikad veći.

Grad je nedavno uvećao porez na imovinu građana za 33,34% da bi povećao budžetski prihod grada za 140 miliona dinara. Gradonačelnik Dašić ovu odluku je opravdavao time da građani Kragujevca treba da pokažu spremnost da podnesu teret vremena u kome živimo i da pokažu vlastodršcima iz Beograda da su dostojni investicija u grad.

Zašto se onda 22 miliona dinara novca tih istih, ozbiljno osiromašenih građana Kragujevca, izdvaja za plate novih zaposlenih u administraciji grada. Zar grad koji nema gradsku bolnicu, autobusku stanicu, zgradu umetničkog fakulteta… nema za prioritet neku investiciju koja bi bila od koristi svim građanima Kragujevca, a ne samo SNS poslušnicima?

Obrad Turković,
Član Izvršnog odbora Stranke slobode i pravde

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести