NaslovnaVestiGRAĐANSKA NEPOSLUŠNOST! Kreće borba protiv Vučićevog režima, VELIKI PROTESTI KOJI ĆE GA...

GRAĐANSKA NEPOSLUŠNOST! Kreće borba protiv Vučićevog režima, VELIKI PROTESTI KOJI ĆE GA SRUŠITI

Protest pod nazivom “Srbija nije na prodaju” održava se zbog toga što javni servis prolongira prikazivanje reklame o Rio Tintu i iskopavanju litijuma u dolini Jadra koju su finasirali građani.

– Prva reklama čije su snimanje i emitovanje finansirali građani izgleda da neće biti prikazana na RTS-u. Iako je Kreni – Promeni ispoštovao sve zakonske procedure i poslovnu praksu RTS-a, odjednom je umesto u utorak najavljeno da će definitivno odobrenje biti dobijeno u sredu ujutru. Od tada, prekida se svaka komunikacija, a zaposleni sa kojima smo do tada komunicirali se ne javljaju na telefon. Ne dobija se nikakva zvanična informacija niti razlog zašto reklama ne bi bila emitovana u dogovorenom terminu. Predstavnici Kreni-Promeni se upućuju u kancelarije u kojima nema zaposlenih koji su odgovorni za reklamu – navedeno je u saopštenju

– Reklama građana bila je odgovor na reklame Rio Tinta koje su propagirale kopanje litijuma što bi trebalo da bude predmet referenduma kako su najavile vlasti. Kreni – Promeni je kontaktirao Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti koje će podneti tužbu protiv RTS-a, a direktoru RTS-a, Draganu Bujoševiću biće podnete disciplinske prijave protiv Mirjane Katanić i Milice Đuričić Janjić, direktorke službe marketinga zato što su prekršile radnu obavezu – navode iz Kreni – Promeni.

Najavljeno je da će na samom protestu biti premijerno izvedena reklama u kojoj su glumili naši poznati glumci Jelena Stupljanin i Viktor Savić.

– Očekujemo da RTS prenosi protest ispred sopstvene zgrade, i javno ih pozivamo da dođu na premijeru reklame koju su cenzurisali – poručuju organizatori.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести