NaslovnaVestiGrčić zove Vulina u pomoć

Grčić zove Vulina u pomoć

V. d. direktor EPS-a Milorad Grčić danas je lišio funkcije četiri izvršna direktora EPS-a i ovom prilikom zatražio pomoć od MUP-a i bezbednostnih službi da se otkrije šta je srušilo ovaj, inače „čvrst“ sistem. Može se, međutim, postaviti pitanje – zašto čovek koji ima tajni prislušni centar EPS na Ceraku traži pomoć od Vulina?

Grčić je rekao da će „zbog svih nerazjašnjenih okolnosti koje su izazvale zastoj u sistemu, Elektroprivreda Srbije zatražiti pomoć u daljoj istrazi od MUP-a i bezbednosnih službi, kako ne bi došlo do eventualnih novih propusta ili namernih grešaka u radu“. Ali pitanje je zašto Grčić traži pomoć od ministra policije pored svog tajnog centra?

Naime, kako je nedavno Milovan Đorđević, smenjeni predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije naveo, Grčić je mnogo para potrošio na kupovinu prislušnih uređaja, na hiljade bubica i kamera i tada pozvao nadležne da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra. Da i ne spominjemo Grčićevu kupovinu nameštaja za 33 miliona evra! 

Zaposleni u EPS-u već neko vreme tvrde da ovo javno preduzeće, koje se bavi električnom energijom, u svojim redovima ima sektor unutrašnje kontrole, koji se bavi prisluškivanjem, snimanjem i ucenom radnika i nepodobnih. Zato i nije najjasnije zašto Grčić pomoć sada traži od Vulina, osim ako to nema neke veze sa prisluškivanjem Vučića.

– Od kada su radnici EPS-a nedavno obelodanili da je Grčić napravio i opremio poseban centar za prisluškivanje u EPS-u, a da je među prisluškivanima bio i otac Aleksandra Vučića Anđelko pune dve godine, bilo je pitanje dana kada će ga Vučić otresti sa revera i svu krivicu za svoje kombinacije svaliti samo na Grčića – navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Biće da je Grčić baš u problemu kada u pomoć mora da zove Vulina.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site