U tome ime ga je nazvala i enciklopedijom znanja.

Naime, pevačica Jelena Karleuša i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, prošetali su centrom Beograda, a snimci njihovog druženja preplavili su društvene mreže.

Prošetali su i Skadarlijom, a sve vreme su ih pratili trubači. Provozali su se u autobusu starom, navodno, preko 60 godina. Slike i snimke Karleuša je objavila na svom Instagramu.

„Danas sam imala fantastičnog vodiča kroz grad, čoveka koji je prava enciklopedija znanja, gospodina Vesića. Bilo mi je zadovoljstvo obilaziti istorijske znamenitosti Beograda u sklopu svojevrsne razglednice našeg lepog grada povodom koncerta ispred Skupštine Srbije, ja volim Beograd“, napisala je Karleuša.

U jednoj od objava, rekla je da je prilikom centra grada – slučajno – naletela na Vesića.

Korisnici Tvitera su se naravno našalili sa Jeleninim objavama.

„Tagujte se. Ja sam Vesić koji je prava enciklopedija znanja“, glasi jedan od tvitova.

 

„Ne znam da li da se smejem ili plačem od muke. Karleuša i Vesić enciklopedija znanja hahahaha. Ovo je ludnica“, glasi drugi tvit.

„Ali Karleuša i Vesić jebeni paralelni univerzum obožavam ovo i astetiku Karleuše u autobusu“, glasi jedan od tvitova.

„Karleuša i Vesić“, napisao je još jedan korisnik, uz montažu na kojoj piše „BFF drugarice“.

 

 

Njihovo divno prijateljstvo započelo je u maju ove godine, kada je Karleuša zajedno sa Vesićem posetila tada novonastali vakcinalni punkt u Ušću. Njih dvoje su se zajedno fotografisali ispred i u Ušću. Iako je zluradih komentara bilo i tada, njihovo druženje je za jedan deo javnosti bilo opravdno – promocija vakcine koja sprečava koronavirus.

#related-news_0

Međutim, nekoliko meseci kasnije, Vesić i Karleuša ponovo su se sreli u Skupštini grada na konferenciji povodom novogodišnjeg koncerta na Trgu. 

“Ja bih se zahvalila svima koji su ovde. Vaša podrška nam je potrebna 31. decembra, kada ćete pokazati sliku Beograda ispred Skupštine. Potrudiću se da moj koncert izgleda kao na Tajm Skveru u Njujorku. Zahvaliću se fantastičnom Goranu Vesiću jer smo tokom vakcinacije uspeli da zaintrigiramo ceo svet. Zahvalna sam što se setio mene za Novu godinu. Meni je čast i ponosna sam da nastupam”, rekla je ona tada.

Kasnije je, odgovarajući na pitanja Nova.rs, izjavila da „nisam promenila stranu i nisam deo nijedne političke opcije„.

„Ja sam dočekala i ispratila mnoge vlade, ali ovo je prva koja me pozvala da pevam ispred Skupštine, hvala im. Svi dobro znaju da nisam ni na čijoj strani, nisam član nikakve stranke ni partije, svi dobro znaju moje vrlo jasne stavove, kada mi se nešto sviđa kažem, kada mi se nešto ne sviđa isto kažem. Ne delim ljude na vlast i na nevlast, zbog toga sam mnogo puta propatila i pod time sam poznata. Ne bih volela da se moj nastup politizuje, mi smo pozvane da napravimo koncert, ovo je šoubiznis, ovde nema mesta politici. Ja sam pomenula i vakcinaciju, ali smatram da ni to nije politika države, nego čitave planete, tako da – podržavam vakcinaciju, moja branša je propatila u ove dve godine. Da ne pričam o tome da ljudi umiru od korone. Dužnost je svakog od nas da se vakciniše“, rekla je Karleuša tada.

Međutim, ubrzo je usledio još jedan preokret. Tokom velikih ekoloških protesta u Beogradu, kada su građani Srbije bili izloženi brutalnim napadima policije, Karleuša je stala u odbranu ne svog naroda, već inostrane kompanije koja preti da uništi životnu sredinu u Srbiji. Tada je novinare Nova.rs nazvala „stranim plaćenicima“, a kasnije je, uprkos priloženim fotografijama, negirala da je tako nešto ikada napisala.

Nije dala ni konkretan odgovor da li podržava građanske proteste.

„Da li podržavam proteste? Podržavam ekologiju. Ekologija mora da se štiti. Ja kao neko ko se bavi zaštitom životinja i pravima životinja smatram da priroda treba da bude nešto što je imperativ u Srbiji. A ne podržavam političke proteste. Ako je to jedna fuzija i ako nije jasna granica gde počinje ekologija a gde se završavam, ona smatram da javne ličnosti ne treba da se izjašnjavaju jer će najebati. Nazivaće ih botovima, stranim plaćenicima, sendvičarima, prodanim dušama i tako dalje. Najbolje je da se vi bavite politikom a ja ću pevanjem“, rekla je Karleuša.

Od tada do sada, i dalje čekamo da krene da se bavi pevanjem, a da se mane politike.