NaslovnaVestiIzbačen iz službe zbog saradnje sa kriminalcim, sada kandidat za direktora BIA

Izbačen iz službe zbog saradnje sa kriminalcim, sada kandidat za direktora BIA

Ko je Bruno Đuran, kandidat da nasledi Bratislava Gašića na mestu direktora BIA? Pripadnik bezbednosti treće armije u Nišu, 1996. godine prebačen je u Beograd, u Ministarstvo odbrane, navodno zbog potreba posla. A izbačen je iz službe zbog povezanosti sa licima iz kriminogene sredine. Naime, kada je rađena akcija – povezanosti kriminala sa građevinskom mafijom, utvrđeno je da je Đuran sklapao poslove sa građevinskom mafijom.

Nakon izbacivanja iz vojne službe bezbednosti, premešten je u garnizon Valjevo, ali nezadovoljan zbog ovoga 2000. napušta Vojsku.

Po napuštanju Vojske preuzima od oca, inače velikog trgovca čarapa, porodičnu fabriku.

Dolaskom nove vlasti, postavljen je na mesto šefa kabineta ministra Dušana Vujovića, po njegovom odlasku prelazi kod gradonačelnika Zorana Radojičića za šefa kabineta. Nakon toga, prelazi u Poštu Srbije, gde je bio predsednik Nadzornog odbora Pošte Srbije, a bio je i jedan od najozbiljnijih kandidata za direktora.

U međuvremenu, zbog neslaganja sa Goranom Vesićem, Vučići ga prebacuju u BIA, gde posle nekoliko meseci postaje jedan od rukovodilaca. A sada ima indicija da se sprema da preuzme BIA.

Bruno Đuran je bio u sukobu sa Vesićem FOTO ATA imagesBruno Đuran je bio u sukobu sa Vesićem FOTO ATA images

Zar je moguce da čovek koji je izbačen iz vojne službe bezbednosti zbog povezanosti sa kriminalom, sada može da radi i čak bude u vrhu BIA?

Slično kao u slučaju Zorana Petrovića, koji se kao jedan od direktora jedne od firmi Slobodana Tešića, nalazi na crnoj listi, i takođe radi u BIA.

Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić na konferenciji za medije povodom Dana BIA; FOTO: PrintscreenAleksandar Vučić i Bratislav Gašić na konferenciji
za medije povodom Dana BIA; FOTO: Printscreen

Od kada to u službi kao što je BIA mogu da rade ljudi sa sumnjivom prošlošću?

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести