Kralj: Reakcija javnosti mora biti konstantni pritisak na jezik mržnje (VIDEO) 1Foto: Danas Online

„Mislim da sam trenutno izuzetno aktivna u politici, u zavisnosti od toga šta vi podrazumevate pod politikom, i aktivna htela ja to, ili ne. Osećam to kao svoju građansku dužnost, obzirom na društvo u kakvom mi živimo. Volela bih da se građani u tom smislu probude. Na taj način politika prestaje da bude ono što nam se nameće, da je to nešto prljavo“, istakla je Kralj.

Ona smatra da javno izgovorena kritička reč ima ogromnu odgovornost, te u tom smislu ima jačinu mitinga. Međutim, u javnom prostoru Kralj prepoznaje i aktivnosti opasne po društvo.

„Ono na šta se reaguje, ili ne reaguje, je suviše uznemiravajuće i veoma, veoma opasno, da bih ja mogla da kažem – da, zadovoljna sam reakcijom. Svakako da reakcija mora da bude još burnija, još glasnija, i mora biti stalna“, rekla je Kralj, odgovarajući na pitanje o obračunima narodnih poslanika iz skupštinskih klupa sa neistomišljenicima, bilo da su politički akteri ili građani iz drugih društvenih sfera.

Ona je navela da ne može da se izjasni da li je zadovoljna ili nije zadovoljna reakcijom javnosti kada se tako nešto desi.

„Reakcija javnosti mora biti konstantni pritisak na jezik mržnje, targetiranje ljudi koji misle svojom glavom i targetiranje neistomišljenika u svakom smislu, da bi se sačuvalo bilo koje zrno zdravog razuma“, objasnila je Kralj.