NaslovnaVestiKURŠUMLIJA: Još 14 dana ostalo je od najavljene blokade magistralnog puta -...

KURŠUMLIJA: Još 14 dana ostalo je od najavljene blokade magistralnog puta – Vlast i dalje ĆUTI na iznete zahteve

Još 14 dana ostalo je do najavljene blokade magistralnog puta Niš-Priština u organizacija člana Glavnog odbora Stranke slobode i pravde u Kuršumliji Slavka Ilića. Ilić je za Otvorenosr.rs rekao da će za par dana iči i zvanično da prijavi blokadu puta u policijsku stanicu u Kuršumliji. Podsetimo Slavko Ilić je uputio otvoreno pismo ministarki za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja, Dariji Kisić Tepavčević, a isto je adresirao i u pisanoj formi:

Fotografija: Privatna arhiva

Pismo Dariji Kisić Tepavčević, ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Poštovana, trenutno u preduzeću Simpo – Šik u Kuršumliji radi 400 radnika kojima 10 godina nije uplaćen radni staž.

Plata u Simpo – ŠIK-u je oko 28 000 dinara što je iznos niži os minimlne mesečne cene rada u republici Srbiji koji iznosi 32 000 dinara. Zaposlenima u ovom preduzeću se preti isterivanjem sa posla ako se pobune i traže povezivanje radnog staža i zaštitu svojih prava. Radnici tog preduzeča odlaze u penziju sa 13 ili 14 hiljada dinara, a trebalo ni da idu bar minimum sa 20 000 dinara, ali pošto im radni staž nije povezan i za više od 10 godina oni odlaze sa minimalnim penzijama.

Zaposleni tek kad ostvare svoju penziju podmose tužbu sudu zato što se na taj korak ne odlučuju dok su u radnom odnosu i rade i to zbog osvete i isterivanja sa posla. Inače pouzdano se zna da Simpo-Šik našoj opštini Kuršumlija duguje 3 miliona evra za gradsko građevinsko zemljište i ostale komunalne takse, takođe se Republici tuguje preko 3 milijarde dinara za neplaćene poreze i ostale dažbine.

Kao ministarki zaduženoj za rad, zapošljavanje, biračka i socijalna pitanja šaljem ovo pismo sa molbom da obezbedite primenu zakona u ovom preduzeću, obezbeđivanje makar minimalne zarade ovim ljudima zaposlenim u Simpo – ŠIK-u i povezivanje radnog staža. Ukoliko se te ne dogodi, ili pak ne krenete u pravcu rešavanja problema zaposlenih u Simpo – Šik-u u narednih 25 dana od slanja ovog pisma blokiraćemo magistralni put Niš-Priština do ispunjenja zahteva odnosno početka primene zakona u ovom preduzeću.

Slavko Ilić , Član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde iz Kuršumlije

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести