NaslovnaVesti(Kuršumlija) Ko dobija kovid dodatak zavisi od lične volje SNS direktorke

(Kuršumlija) Ko dobija kovid dodatak zavisi od lične volje SNS direktorke

Zaposleni na radiologiji Doma zdravlja u Kuršumliji tvrde da im za oktobar nije isplaćen dodatak zbog rada sa kovid pacijentima i oni su uputili zvaničan zahtev ustanovi da im odgovori zašto su izuzeti. Stigao je i odgovor direktora ustanove Uranije Petrović u kojem se, između ostalog, navodi da u oktobru nije povećan broj pacijenata, i da sada ne treba da misle na pare, već na zdravlje ljudi. Ipak, u dopisu se dalje ističe da će u novembru biti isplaćeni i da u suštini, ko dobija novac, zavisi od procene direktora ustanove.

Tomislav ArsenijevićTomislav Arsenijević

– To je čista diskriminacija, nas koji smo na prvoj liniji. Sve vreme pandemije naša služba je radila u otežanim uslovima, čak smo se u prvom naletu i zarazili. I dalje smo tu i pokrivamo čitavu opštinu. Dnevno imamo u proseku pedeset pregleda. Na sve to, direktor Petrović nam uskraćuje dodatak – kazao je jedini radiolog u Kuršumliji primarijus doktor Tomislav Arsenijević, koji je sa zaposlenima u službi uputio dopis direktoru.

U tom dopisu pitaju da li su sagledani kao ostali koji rade sa kovid pacijentima, da li su plaćeni u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije i ko pravi spiskove ko će i koliko novca da dobije.

Stigao je i odgovor direktora Doma zdravlja Kuršumlije, Uranije Petrović. Ona objašnjava da u oktobru, kada odeljenju radiologije nije isplaćen dodatak nije bilo zaraženih, pa se stimulacija isplaćivala samo onima koji su bili u kovid ambulanti.

– Napominjemo da je trenutno u našoj opštini teška situacija, jer je veliki broj pacijenata, kao i zaposlenih oboleo od kovida, te da novac zdravstvenim radnicima ne treba da bude na prvom mestu, već pomoć i spašavanje života sugrađana – navodi se u odgovoru direktora, Uranije Petrović.

Dopis zaposlenih na odeljenju radiologije DZ KuršumlijaDopis zaposlenih na odeljenju radiologije DZ Kuršumlija

U ovom odgovoru se kaže i da je na direktoru da prepozna rad i angažovanost.

– Međutim i to joj je zgleda malo pa je sada u vreme pandemije nastavila da diskriminiše medicinsko osoblje na radiologiji uskraćivanjem pripadajućih dodataka na platu – tako oni tvrde.

Odgovor direktorke DZ Kuršumlija, Uranije PetrovićOdgovor direktorke DZ Kuršumlija, Uranije Petrović

Da apsurd bude veći, na radiologiji su među prvima bili zaraženi, a doktor Arsenijević koji je o tome prvi progovorio, dobio je krivičnu prijavu za širenje panike. Nakon nekoliko dana sve je potvrđeno, prijava odbačena i isti je jedva preživeo. Sad je usledila nova krivična prijava, ali od strane doktora. Ostalo osoblje je imalo blažu formu kovida.

Pre nekoliko dana upućen i zvaničan dopis među kolima svi zaposleni sa odeljenja radiologije traže da im se saopšti zašto nisu uvršteni u one kojima po osnovu rada sa kovid pacijentima pripada dodatak na platu i ko je odgovorno lice koje je sastavljalo spiskove. Izgleda opet slede sudski procesi, pitanje je dokle će narod plaćati hirove bahatih direktora.

Izvor: Direktno 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести