NaslovnaVestiLAŽI ZA IZBORE! Vučić OBMANUO JAVNOST oko sporazuma oko ruskom gasu, OVO...

LAŽI ZA IZBORE! Vučić OBMANUO JAVNOST oko sporazuma oko ruskom gasu, OVO JE ISTINA!

Šta se zaista dogodilo na sastanku Aleksandra Vučića i Vladimira Putina? Ne samo da je Vučić dobio crveni svetlo za rešavanje kosovskog pitanja van Rezolucije 1244, već je isplivala i istina o ceni gasa, koju je Vučić “izborio”.

Detalje je otkrio Miroslav Parović, life Narodnog slobodarskog pokreta:

– Aleksandar Vučić nije nikakav vrhunski pregovarač niti je na bilo koji način cenjen u Rusiji već se na sastanku sa Vladimirom Putinom pozvao na klauzulu već postojećeg desetogodišnjeg ugovora o isporuci ruskog gasa, a po kojoj jedna od strana može da zatraži produžetak važenja starog ugovora dok se ne uslagase svi detalji novog.

Inače, postojeći ugovor na koji se u pregovorima pozvala naša strana potpisan je 2011. godine za vreme predhodne vlasti, a ključni doprinos tom povoljnom aranžmanu i tzv „naftnoj formuli“ za određivanje cene gasa dao je tadašnji ministar energetike i rudarstva, prof. dr Petar Škundrić kojeg je lično Vučić osumnjičio da je pomogao demonstracije sedmog jula prošle godine.

Važan podatak je i to da je naprednjačka ministarka Zorana Mihajlović tražila 2013. Godine, prilikom aneksiranja ugovora sa Gaspromom, da se ne potpisuju dugoročni ugovori o isporuci gasa kao i da se promeni formula za računanje cene.

Da je tada to prihvaćeno umesto 270 dolara plaćali bismo i do 2000 bez bilo kakve garancije da ćemo dobiti isporuke čak i po tim paprenim cenama.

Ovim predizbornim marketiškim trikom propuštena je prilika da se u godini kada je završen magistralni gasovod „Balkanski tok“ i ruska gasna elektrana u Pančevu definiše povoljni desetogodišnji ugovor o isporuci gasa Srbiji.

Takođe, treba reći da je ovim u osnovi lošim potezom Srbija sebi vezala ruke u pregovorima oko naših potraživanja koja imamo u odnosu na Gasprom, a koja se mere u stotinama miliona evra. Ali pošto Vučić razmišlja samo o sebi lično i o izborima u aprilu opet je srpski interes ostao kolateralna šteta te šarlatanske politike i bolesne ambicije – otkrio je Parović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site