NaslovnaVesti"Lekari i medicinski radnici heroji našeg doba" - Novinarka N1 koja je...

„Lekari i medicinski radnici heroji našeg doba“ – Novinarka N1 koja je imala kovid

Novinarka televizije N1 Maja Sikimić, koja je preležala koronavirus, navodi da iako je pre mesec dana izašla iz bolnice, ne može da kaže da je potpuno zdrava, ali da se oporavlja. Ona je sedam dana zbog upale pluća bila smeštena u bolnici Bežanijska kosa, ističući da je bilo dosta pacijenata, ali da je borba lekara zadivljujuća. „Lekari i medicinski radnici su heroji našeg doba“, ističe ona.

„Dosta dobro se osećam, posle mesec dana od kako sam se vratila iz bolnice ne mogu da kažem da sam potpuno zdrava, ali oporavljam se. Mislila sam da će posle izlaska iz bolnice moj oporavak trajati još tri-četiri dana, ali prevarila sam se“, kaže Maja Sikimić u N1 Studio Live.

O tome kako se razbolela, navodi da je jednog dana osetila bol u predelu pluća, ali da je mislila da je samo umorna, „i to sam tog dana iznela na nogama“.

„Ubrzo sam dobila temperaturu, koja je bila blaga, ali nisam je ignorisala i brzo sam otišla i uradila test koji je pokazao da sam pozitivna… Uradili su mi rentgen pluća, nakon čega su me uputili na bolničko lečenje sa pretpostavkom da imam upalu pluća, što se pokazalo kao tačno. Ja sam jedna od onih građana koji su iskusili koronu u težoj formi“, priča Maja.

Ona ističe da je u vreme kada je ona bila u bolnici bilo dosta pacijenata, ali da je borba lekara zadivljujuća.

„Teško je raditi u ovakvim uslovima, ali lekari i medicinski radnici su heroji našeg doba, i kada vidite to na licu mesta izlazite sa još jačim utiskom koliko je to velika stvar što oni uspevaju da urade“, ističe novinarka N1.

„Ono što sam videla je i da lekari i ljudi koji završe u bolnici zbog težih simptoma na najbolji način uspevaju da daju svoj maksimum i jedni drugima pomognu da prebrode tu situaciju“, dodaje ona.

Na pitanje koja je bila starosna struktura pacijenata dok je ona bila u bolnici, navodi da nisu samo stariji sugrađani imali kovid, već je bilo i mladih, a da su naročito pogođeni radno aktivni ljudi, „koji izlaze, kreću se, rade, među njima smo i mi novinari“.

„Ono što je sigurno, sada znamo da se ništa ne može predvideti, nema pravila, neko odreaguje bolje, neko gore. Sve je lutrija, ali na sreću postoje terapije, protokol lečenja i praćenja bolesti i oporavka“, ukazuje ona i ističe da se treba pridržavati svih saveta lekara.

Ponavlja da oporavak posle bolničkog lečenja ume da traje dugo i apeluje na sve da se strogo pridržavaju propisanih mera.

„Trenutak nepažnje može da bude presudan da se razbolimo, treba biti oprezan i učiniti sve što je u našoj moći da do toga ne dođe“, ističe Maja Sikimić, novinarka N1.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести