NaslovnaVestiLopov, lažov, mafijaš i neprijatelj...Vučić o KOALICIONIM PARTNERIMA - Evo šta je...

Lopov, lažov, mafijaš i neprijatelj…Vučić o KOALICIONIM PARTNERIMA – Evo šta je sve govorio Aleksandar Vučić

Kakav je profil Aleksandra Vučića, čoveka kojeg krasi samo goli opstanak na vlasti, svedoče i izjave koje je davao o svojim sadašnjim koalicionim partnerima. Ljude koje je označavao kao lažove, lopove, izdajnike, oberučke je prihvatio i prigrlio, podelio im državne funkcije, samo kako bi očuvao svoj diktatorski režim.

BOGOLJUB KARIĆ

Aleksandar Vučić i Bogoljub Karić; FOTO: PrintscreenAleksandar Vučić i Bogoljub Karić; FOTO: Printscreen

– Bogoljub Karić je lopov! On se hvali što je lopov, jer je lopovluk njegov metod delovanja. Bogoljub Karić svaki dan od „Mobtela“ uzima 300.000 evra. Čim pare legnu na račun „Mobtela“, istog trenutka idu na račune povezanih firmi „Astra simit“, BK Telekom, BK Trejda, „Family turista“. Karić ima više vila na Dedinju, nego članova njegove stranke. Ako Karić dođe na vlast, u Srbiji niko ne bi ostao živ, ne bi imalo smisla da Srbija postoji. Ja sam verovatno jedini koji sme da dirne u njegovo visočanstvo Bogoljuba Karića – tvrdio je Vučić, a preneo NIN, 23. februara 2006. godine.

Kada je Bogoljub Karić, svojevremeno, dok je osnivao stranku, najavio mogućnost osnivanja poslaničkog kluba Pokreta snaga Srbije u Skupštini, iako nije imao ni jednog poslanika, tadašnji generalni sekretar SRS-a je to prokomentarisao tvrdnjom da je „lopovluk metod delovanja“ Karićeve „nepotističke stranke“.

– Ja mislim da su Karići na nezakonit način stekli ogromno bogatstvo – rekao je Vučić novinarima 2006.

Međutim, to ga nije sprečilo da sa Karićevom strankom napravi koalicioni sporazum 2010. godine.

IVICA DAČIĆ

Ivica Dačić, FOTO: ATA ImagesIvica Dačić, FOTO: ATA Images

– Želim da kažem da mi ni danas, posle svega, nije jasno kako je neko mogao tako brutalno da pogazi reči koje je izgovarao, kako je neko mogao da pređe preko svega što je izgovorio u izbornoj kampanji, te gde se to u Srbiji tako pendžetira obraz da ne postoji đon od cipela u ovoj zemlji koji bi se uporedio sa njihovim zanatskim remek delom – izjavio je Vučić, misleći na Ivicu Dačića, kada ga je, 2008. godine, prevario u vezi gradonačelničke fotelje u Beogradu i napravio koalicioni sporazum sa Demokratskom strankom.

Busajući se sopstvenim poštenjem i principijelnošću, Vučić je 2011. godine, izjavio kako sam bog ne može da ga natera da bude deo izvršne vlasti koju će podržavati SPS.

Ipak, nije prošlo ni godinu dana, a Aleksandar Vučić je sa „lažovom čiji obraz ne može da se uporedi sa đonom od cipela“, zaključio koalicioni sporazum.

VUK DRAŠKOVIĆ

Vuk Drašković i Aleksandar Vučić, FOTO: PrintscreenVuk Drašković i Aleksandar Vučić, FOTO: Printscreen

– Niste Vi ni tako naivni, ni tako fini, gospodine Draškoviću, ali ću Vam odgovoriti na sve što ste želeli da kažete. Dakle, Srpska radikalna stranka za razliku od Vas, koji ste uvek bili na strani srpskih neprijatelja, bila je na strani srpskog naroda – rekao je Vučić u studiju RTS, tokom izborne kampanje 2003. godine.

Vučić je tada Draškoviću u lice rekao da je sreća da srpski narod zna da ne vredi ništa i zato mu nikad nikakvo povrenje neće dati.

– Srećni su (Srbi iz Knina – prim.aut) što nikada neće biti za Vas i za tu pogubnu politiku koju ste vodili – istakao je Vučić.

Deset godina kasnije, Vučić je osobu koja je „uvek bila na strani neprijatelja srpskog naroda“ stavio na svoju izbornu listu.

RASIM LJAJIĆ

Rasim Ljajić, FOTO: BetaRasim Ljajić, FOTO: Beta

– Nemam dokaza da je Rasim Ljajić mafijaš, ali zna se da je političku funkciju koristio da štiti svog rođenog brata Esada, zvanog Kero. Zna se da je Kero, svaki put kad bi bio hapšen, umesto advokata zvao brata Rasima, koji mu je omogućavao da ekspresno bude pušten na slobodu – preneli su pojedini mediji izjavu Vučića pre dolaska na vlast.

Sećamo se kako je Vučić bio najglasniji kritičar Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, na čijem čelu je bio upravo Rasim Ljajić, u doba kada su uhapšeni Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

To nije sprečilo Vučića da posle pobede SNS na izborima 2012. godine, čoveku koji „svojim uticajem štiti kriminal“ mesto ministra i potpredsednika Vlade.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести