„Želim da podržim dan nasilja nad ženama“, rekao je poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Viktor Jevtović, i svojom nesmotrenom izjavom izazvao lavinu komentara u javnosti.

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se video snimak sa jednog od skupštinskih zasedanja. Korisnik koji je snimak podelio, napisao je:

“Postoje li granice gluposti naprednjaka, naših poslanika?!?”.

Kako se može videti na snimku, Jevtović je u skupštinskoj klupi, sve vreme udarajući pesnicama u sto, izgovorio:

“Pre uvodne reči i početka mog izlaganja, želim da danas podržim dan nasilja nad ženama”.

 

Komentari tviteraša kretali su se od zaprepašćenja i neverice do konstatacija “da ovo nismo mogli ni da zamislimo”.

“Nabija pesnicama u sto, ubeđen da govori mudre reči dok ga na TV gledaju mama, tata, žena i švalerka”, “Nikada ne videsmo nešto slično; ma ovo ni da zamislimo nismo mogli!”, “Glup ili iskren?”, “Idioti, idioti, idioti… Nema kraja i nema toga što ova stoka naprednjačka neće upropastiti, ubrljati i uprljati”.

Podsećanja radi, o Viktoru Jevtoviću pisalo se i prošle godine kada je upao u Rektorat tokom studentske blokde.

 

Inače, kako se navodi u bigrafiji Viktora Jevtovića, po zanimanju je master menadžer, a zaposlen je u banci Poštanska štedionica.

Za narodnog poslanika izabran je na izborima 2020. godine, sa izborne liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1999. godine proglasila 25. novembar za Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kako bi se podigla svest o činjenici da su žene širom sveta žrtve seksualnog, psihičkog, fizičkog, porodičnog nasilja, zlostavljanja i mnogih drugih vidova nasilja. Ovaj datum je odabran kao sećanje na brutalno ubistvo sestara Mirabal, političkih aktivistkinja, koje se dogodilo 1960. godine u Dominikanskoj Republici. Ovim datumom u Republici Srbiji počinje i akcija „16 dana aktivizma” koja traje do 10. decembra, kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava.