NaslovnaVestiLudilo! Vučić: Do kraja godine plate 700 evra

Ludilo! Vučić: Do kraja godine plate 700 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prioritetni državni cilj i u narednoj godini očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i ostvarenje nacionalnih interesa.

„Naši planovi su ambiciozni i veliki bez obzira na težinu političke i zdravstvene situacije u kojoj se danas nalazimo“, rekao je Vučić.

Vučić izjavio je da će finansije Srbije dogodine biti stabilne jer se očekuje rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od šest odsto i da učešće javno duga svih nivoa vlasti u BDP-u ne premaši 60 odsto.

„Moja molba i zahtev je da javni dug ne premaši 60 odsto BDP-a, da deci ne ostavimo dugove i opterećenje, već da domaćinski poslujemo, ali da snažno idemo napred“, rekao je danas Vučić na konferenciji za novinare.

On je istakao da će u 2021. godini Srbija sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) ugovoriti novi aranžaman, što će pomoći rastu privredne aktivnosti.

„Očekujemo da početkom 2022. godine Srbija dobije investicioni rejting što znači da će biti u rangu sa najboljim zemljama“, kazao je Vučić.

CIlj je, kako je rekao, da prosečne plate pre kraja iduće godine dostignu nivo između 560 i 570 evra, a u Beogradu će prosečna plata iznositi gotovo 700 evra.

Vučić je podsetio da je od 1. januara predviđeno povećanje plata za zdravstvene radnike od pet odsto, za ostale 3,5 odsto, a za sve druge od 1. aprila od pet odsto, pri čemu će za vojna lica povećenje biti dodatnih 10 odsto.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести