NaslovnaVestiMandati i fotelje važniji od zdravlja gradjana

Mandati i fotelje važniji od zdravlja gradjana

Sutra se održavaju ponovljeni izbori za narodne poslanike na 234 izborna mesta širom Srbije, na kojima će pravo glasa imati više od 200.000 ljudi. I pored toga što se epidemija razbuktava, a što je CRTA odustala od praćenja ponovljenog glasanja iz razloga bezbednosti, izbori će biti održani.

U Smederevu se ponovljeni izbori održavaju na 5 izbornih mesta. O situaciji u Smederevu govorimo sa koordinatorom Pokreta Tvrđava Nikolom Koljom Krstićem i sa predsednikom smederevskog odbora Narodne stranke Nikolom Beronjom.

Kako komentarišete rezultate lokalnih izbora u Smederevu i da li je bojkot uspeo?

Kolja Krstić: Pre svega, to nisu bili izbori, već farsična predstava vlasti sa ciljem da se prikrije da nemaju legitimiteta. Klasično šibicarenje, imali smo prevarante u vidu vlasti, lažnu opoziciju kao statiste, i na kraju deo naivnog naroda koji je naseo. Ipak, vlast nije uspela, izašlo je svega 44% glasača I pored svih pritisaka, kupovine I ucena, čime je većina od 56% u Smederevu poručila da ne priznaje lažne izbore.

Nikola Beronja: Očekivano, bojkot je uspeo ne samo zbog izlaznosti, već zbog toga što je kristalisao opoziciono delovanje i ogolio lažne opozicionare. Prava opozicija je bojkotovala ove izbore.

Šta su vaši dalji koraci u opozicionoj borbi?

Kolja Krstić: Bojkot nije bio cilj, već je bio sredstvo, samo jedan stepenik u delegitimizaciji režima. Sa jedne strane nastavljamo svoju borbu koju vodimo u Smederevu, pre svega za čistiju životnu sredinu I komunalna pitanja, a sa druge smo spremni na sve vidove građanske neposlušnosti u koordinaciji sa celokupnom opozicijom koja se mora ujediniti.

Nikola Beronja: Naši koraci će, pre svega, biti usmereni na intenzivan rad na daljem stvaranju fer izbornih uslova i osobađanju medija koji su potpuno uzurpirani. Borba neće biti laka, ali smo odlučni da istrajemo i izborimo se za, barem približno, slobodne I fer izbore.

Kako na sutrašnje ponavljanje izbora u svetlu goruće epidemije virusa?

Kolja Krstić: Radi se o otvorenom narušavanju zdravlja građana,od strane beskrupulozne vlasti, i raznih njenih satelita, kojima su mandati I fotelja važniji od zdravlja.Cilj Pokreta Tvrđava nije da se bori za cenzus i da bude politička ikebana, naš cilj je da pobedimo i preuzmemo vođenje Smedereva na prvim sledećim fer izborima.

Nikola Beronja: Još strašnija odluka od raspisivanja onih izbora održanih 21.06. Radi se o jasnom pokazatelju da ljude koji insistiraju na izborima ne interesuje zdravlje građana Srbije i Smedereva.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site