NaslovnaVestiMarković: Čim se pojavi neki problem vlast iscenira dramu, zaveru, atentat...

Marković: Čim se pojavi neki problem vlast iscenira dramu, zaveru, atentat…

Reditelj Goran Marković izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbiju pretvorio u „primitivnu baruštinu“ i da „samo Bog zna šta će on još uraditi“.

On je u intervjuu za Al Džaziru rekao da je nedavni „glupi, besmisleni napad“ na njega pokazao kako režim u Srbiji funkcioniše.

„Čim se pojavi neki problem koji bi mogao da vlast košta rejtinga – ona inscenira nepostojeću dramu, zaveru, atentat ili nešto slično i digne buku koju već obamrli ljudi, svakodnevno zasuti lažima, ne mogu više da provere i primaju ih kao svakodnevicu“, rekao je Marković.

On je rekao da nije, i pored nekoliko pokušaja, uspeo da pogleda film „Quo vadis, Aida?“, ali da smatra da je ovom „izgleda po svemu značajnom filmu“ mesto u srpskim bioskopima.

„Ali, to će se u mojoj zemlji teško desiti. Još su ovde na sceni niske strasti“, kazao je Marković.

Komentarišući ideju za film „Doktor D“, sa kojim je neuspešno konkurisao kod Filmskog centra Srbije, Marković je rekao da njega zapravo lik haškog osuđenika Radovana Karadžića uopšte ne interesuje.

„Mene zanima šta se dešava sa psihom nekoga ko jako dugo izigrava nekog drugog. I šta ako stvarno počne da veruje u svoj izmišljeni identitet? Da li neko može, iz ovih ili onih razloga, postati neko drugi? Doktor D. je taj slučaj. Čovek koji je, ubedjujući druge da je nekakav iscelitelj, bioenergetičar, guru, šaman ili šta već – prešao granicu normalnog i poverovao da je sasvim druga osoba“, rekao je Marković.

Marković smatra da je u Srbiji moguć politički preokret tek kada se pobune mladi ljudi i shvate šta Vučić „čini za njihovu budućnost“.

„U suprotnom, bojim sa da ja neću doživeti bolje dane u Srbiji. A ni ti mladi, koji će, ne učinivši ništa za sebe, zauvek napustiti ovu zemlju“, rekao je Marković.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site