NaslovnaVestiMeštani Dobrinja i Pranjana OTERALI GEOLOGE

Meštani Dobrinja i Pranjana OTERALI GEOLOGE

 

Oni su se, naime, dogovorili, da je svako ko primeti nepoznate ljude u nepoznatim terenskim vozilima, dužan da obavesti komšije i da što pre svi izađu na teren i spreče bilo kakvu delatnost koja bi doprinela da u budućnosti bude ugrožena zdrava životna sredina.

Foto: Ljiljana Bralović

 

Kako je dogovoreno, tako je i urađeno, kaže za Nova.rs Ljiljana Bralović iz udruženja „Suvoborska greda“.

Kada je danas Slavko Jeremić iz Gornje Dobrinje video nepoznati džip odmah je obavestio meštane, a oni pozvali i komšije iz Pranjana iz organizacije „Suvoborska greda“.

Dok su pristigli prijatelji iz Pranjana već se za pola sata iskupilo preko pedeset Dobrinjaca.

I brzo su locirali i pronašli geologe i pozvali policiju.

Konstatovano je da geolozi imaju nelegalno rešenje za uzimanje uzoraka. Neovereno, obično parče papira, na kome je napisano ono što svako može da skine sa Interneta.

„Tako i mi možemo da dođemo u njihova dvorišta i da pokažemo ‘rešenje’ skinuto sa Interneta na kome piše da je dozvoljeno uzimanje uzoraka jer navodno ispod temelja njihovih kuća ima dijamanata, pa da kopamo“, kaže Ljiljana Bralović za Nova.rs.

Foto: Ljiljana Bralović

Sve se završilo mirno i bez incidenata, policija je napravila zapisnik i nezvane goste sprovela u Policijsku upravu u Požegu, a meštani su obavešteni da će geolozima biti oduzeti uzorci koje su uzeli pre nego što su zatečeni na delu.

„Nije da ne verujemo, ali naš pravnik je otišao u Policijsku upravu, jer su nezvani gosti bespravno ušli na posede meštana“, kaže Ljiljana Bralović.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести